GRANS PERSONES. SALVADOR VENTURA NARCISO

El Salvador Ventura Narciso naixia a Castellar del Vallès el 10 de setembre de 1937

Va anar a l’escola de les Dominiques de l’Anunciata que   fins als  7 d’edat era mixta – per passar a la Escuela de Niños amb el mestre Pere Pla Reig fins l’any 1950, data en que es jubilava aquell gran pedagog,  i es tancava  la Escuela de Niños,  des  d’aleshores i fins  l’any 1952 va anar a  las ESCUELAS NACIONALES ,  ara Emili Carles-Tolrà Amat. Els dos darrers anys assistint a clases nocturnes.

El mestre Joan Rocavert, pianista,  que conciliava el treball  al Moli d’en Busquets,   amb l’exercici com  organista  i mestre del Cor  Parroquial de l’Església de Sant Esteve de Castellar, i del  Cor de Cavallers  que  quan en ocasió dels Cants de la Passió  actuaven fora del temple,   ho feien habitualment ,  amb l’acompanyament   dels següents instruments,  guitarra, violí, acordió,..,    li donà les primeres classes de solfeig;  posteriorment passaria a Sabadell amb el mestre Jeroni Vilallonga Huguet;  per mitjà  del  Prat de can Vallbona – que havia estat music, clarinet a la banda municipal de Barcelona – va seguir classes  de contrabaix els dissabtes amb el Josep Rodríguez Ribé, que exercia com a mestre a Barcelona.

Als 12 anys comença a treballar a Cal Trulls que feien betes d’espardenyes, als 14 anys comença a la Tolrà com ajudant de Contramestre, als 17 anys va anar a treballar al Moli de l’Amat a Sabadell, va fer cursos al laboratori de la Ciba-Geigy a Barcelona, al carrer Balmes, desprès de la riuada de l’any 1962, va passar als aparells Figuerola i Alsina ,  que es convertirien en Figuerola Alsina i Gubern, i més tard en Miquel Bosser SA, fins a la jubilació.

Es casava l’any 1961 amb la Carme Sales Cuberta, i varen tenir dos fills, la Maria Dolors, i el Lluís, i ara té quatre nets, Gemma, Alex, Didac i Mariona, i  dues besnetes, la Arianna i l’alexandra.

La  seva passió al llarg de la vida, era, és , i serà  la musica, i a l’edat de 15 anys comença amb els Hidalgos del Vallès; al numero 57 de Plaça Vella, al desembre de l’any 2016, es publica una ‘biografia  musical’ on es detallen les seves actuacions, entre les que s’ha d’incloure la participació en almenys uns ‘ Cants de la Passió’ amb  el Cor  Parroquial de l’Església de Sant Esteve de Castellar.

FONS SALVADOR VENTURA NARCISO

Hidalgos del Vallès. 1952-1957

Conjunt Dixieland de Sabadell. 1958-1963

L’Orquestra Selecció de Granollers. 1963

Conjunt Pleyel 1963-1976

Conjunt Duques 1976-1977

Cobla-Orquestra Barcelona. 1978-1979

Grup Dékaros de Sabadell

Formació de la Cobla Mediterrània

Cobla Jovenívola de Sabadell

Orquestra Simfònica Ciutat d’Eivissa

FONS SALVADOR VENTURA NARCISO

Actualment continua estudiant, ara el violi. Ho fa a l’Escola Artcàdia de Castellar del Vallès, amb el mestre Carles Miró Altimira.

Li va fer  gràcia la meva història dels cabassets per explicar de forma quasi gràfica, com hem de gestionar profitosament el ‘nostre temps’; per al  Salvador Ventura Narciso la música ha estat un cabasset que alhora  li ha permès guanyar-se la vida i viure-la intensament.

Gràcies Salvador.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *