GRANS PERSONES. PERE BALDRÍS CASTELLVÍ

El Pere Baldrís Castellví, va néixer a Castellar del Vallès  el 6 de gener de 1932.

A l’edat de cinc anys es va quedar orfe, i el va recollir una família que no tenia descendència ,  i amb la que va viure – sense papers – con si fos un fill, i als que va atendre com si fossin els seus pares fins a la  seva mort.

M’explica que va anar a la Escuela de Niños amb el mestre Pere Pla Reig,  posteriorment va anar a las Escuelas Nacionales, ara Escola Emili Carles-Tolrà, on apareix en una fotografia de l’any 1944, en la que de ben segur alguns reconeixereu al vostre pare , avi  o besavi.

Fons. Pere Baldrís Castellví

Als 14 anys va començar a treballar  d’aprenent en un taller, en el que es tocaven totes les tecles, fusta, ferro, obra, pintura ,… això li va donar un bagatge que li seria de gran utilitat en la seva vida professional;  recorda que cobrava 40 pessetes al mes.

Com vivia al Passeig 34, va fer amistat amb el Joan Umbert Massaveu, de la Rabassada, i al seu costat es va aficionar al billar.

Fons. Pere Baldrís Castellví

Més endavant jugaria també al Cafè Bar Sant Jaume.

Va fer el servei militar obligatori a la caserna del Bruc, a Barcelona.

Es va casar amb la Maria Rosa Pelachs Rojals, i té una filla, la Concepció, i dues netes la Concepció i la Meritxell. Dissortadament la Maria Rosa Pelachs Rojals va traspassar el 2 de març de 2018

Durant tota la seva vida ha fet de pintor-decorador per compte propi.

Quan es va jubilar, durant un breu espai de temps va reprendre la seva afició al billar, al Casal  d’Avis de la Plaça Catalunya.

El Pere Baldrís Castellvi, i la Maria Rosa Pelachs Rojals, van fer molts viatges , tant amb l’imserso, com de forma privada.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *