FONT I BASSA DE LES ARENES. CASTELLAR DEL VALLÈS.

Retratava al Josep Olivé Escarré a la font dita de la Boixa, i coneguda també com de les Arenes, tant per la seva proximitat a aquest nucli d’habitatges, com a l’àrea d’esbarjo.

Reprodueixo de ; http://www.encos.cat/fonts/MostraFonts.php?IDprovi=0631

Situada a pocs metres del camí que puja a les Cases de les Arenes. S’hi accedeix fàcilment des de la carretera B-124 que porta de Castellar del Vallès a Sant Llorenç Savall. Aproximadament al punt quilomètric 12,4 ens desviem a la dreta (si venim de Castellar); deixem a la dreta l’aparcament de l’àrea d’esbarjo de les Arenes i continuem per la pista forestal que surt de l’esquerra i puja al raval de les Cases de les Arenes. Al cap d’uns 200 metres creuem el riu Ripoll per un pont i, just a l’altra banda a mà dreta, hi ha una gran esplanada, al final de la qual surt un camí que fa drecera per dins el bosc cap a l’àrea d’esbarjo: només 25 metres després trobem, a peu de camí a l’esquerra, una gran bassa i al damunt la font.

Font de gran cabal d’aigua. L’espai de la font queda enlairat formant una terrassa empedrada, acollit per un baix mur de pedra lligada adossat al marge de la muntanya i per una barana de ferro que ens protegeix d’una gran bassa rectangular d’obra vista que queda a sota, a peu de camí. A la dreta del mur i a dos pams del terra queda el broc d’acer inoxidable per on brolla generosament l’aigua que cau en un bassal quadrat arran de terra i desguassa a la bassa.

La col·leció de fotografia monumental de Catalunya que constitueix el Fons Josep Olivé Escarré, va ser donada a l’Ajuntament de Sant Llorenç Savall, amb la finalitat d’augmentar el patrimoni col:lectiu dels llorençans

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *