ESTUDI DE LA MASIA CATALANA. CAN BASSA AL TERME DE PALOU-GRANOLLERS, I NO AL DE PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS. EL VALLÈS ORIENTAL.

Dionís Baixeras i Verdaguer (Barcelona, 23 de juny de 1862 – Barcelona, 9 de setembre de 1943)  aixecava per a l’Estudi de la Masia Catalana,  un dibuix a ma “    Croquis de la façana de Can Bassa”  que situa al terme de Palau-Solità i Plegamans.

http://mdc.csuc.cat/cdm/singleitem/collection/afcecemc/id/1832/rec/54

http://mdc.csuc.cat/cdm/search/collection/afcecemc/searchterm/vall%C3%A8s/mode/exact/order/title/page/1

https://pintors-catalans.blogspot.com/2015/10/dionis-baixeras-verdaguer-1862-1943.html

https://www.enciclopedia.cat/EC-GEC-0006832.xml

http://dionisbaixeras.blogspot.com/

Per a nosaltres, el  Dionís Baixeras i Verdaguer (Barcelona, 23 de juny de 1862 – Barcelona, 9 de setembre de 1943) , és un CATALÀ EXCEPCIONAL. 

El Ramon Solé, publica imatges i dades d’un Can Bassa, situat a l’antic terme de Palou, ara integrat a Granollers, diria que ambdós imatges son la mateixa, que us sembla?.

Que caigui l’edifici del Tribunal Suprem si no ho son.

http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=29001

Fotografia. Carmen Lara i Navas. 1984

Els catalans ens hauríem de proposar acabar aquest inventari de masies que començava a fer-se l’any 1923, i quedà  “ oficialment’ interrompuda l’any 1936, amb l’esclat de la sedició dels militars feixistes encapçalats pel general Franco, contra el govern LEGÍTIM i DEMOCRÀTIC de la II República.

You may also like...

1 Response

  1. Ramon Solé Lacomba ha dit:

    Em permeto indicar-vos la meva opinió, per mi son la mateixa imatge. Jo vaig treure tal com comento en el article, fotografies antigues de l’arxiu municipal de Granollers.
    Em va ser totalment impossible poder accedir o entrar perquè can Bassa de El Palou de Granollers esta tancada per un mur i vegetació i no vaig popder fer aixi una imatge complerta de la masia. He mirar i remirat els dibuixos de l’èrpòca io son identics. En tocs cas, si vosaltre saveu qalguna cosa mes m ho feu saber.
    Ramon Solé

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *