EL ROMÀNIC A SENTMENAT.VALLÈS OCCIDENTAL. CATALUNYA

 

Del terme de Sentmenat, de 28,80 km2 d’extensió, ens diu ‘l’enciclopèdia de Barcelona’ , està situat als contraforts meridionals del Montmajor, limita amb els municipis de Castellar del Vallès (W), Sant Llorenç Savall (NW), Sabadell (SW), Polinyà del Vallès (S), Palau-solità i Plegamans (SE) i Caldes de Montbui (NE), aquest últim pertanyent a la comarca del Vallès Oriental.

http://coneixercatalunya.blogspot.com/2008/09/el-campanar-romnic-de-sentmenat.html
http://coneixercatalunya.blogspot.com/2009/01/tur-de-la-torre-roja-lmits-dels-valls.html

http://coneixercatalunya.blogspot.com/2009/01/sant-fruits-del-mas-frits-de-sentmenat.html

L’Ajuntament de la Vila remarca l’existència d’elements de gran importància, a nivell arquitectònic i històric, que es concreten en edificis religiosos com el campanar de l’església parroquial de Sant Menna, l’ermita de Sant Miquel de l’Arn o l’ermita de Sant Fruitós, del Mas Fritós; i defensius com el Castell de Sentmenat , i el Castellet de Guanta dalt del turó del Corb així com arqueològics que han anat apareixent al llarg del temps.

http://coneixercatalunya.blogspot.com/2010/09/sentmenat-2010-quilometre-zero-del.html

http://coneixercatalunya.blogspot.com/2007/06/traces-dhistria-el-castell-de-guanta.html

Nosaltres al llarg dels anys, hem tingut el goig de posar els peus en tots aquests llocs, i us en deixem els enllaços ; únicament haureu de clicar damunt dels noms esmentats, i podreu coneix-se’ls amb més detall.
Aneu a Sentmenat, desprès de fer un tomb per las població, atureu-vos al local de la Societat Coral Obrera la Gloria Sentmenatenca

http://coneixercatalunya.blogspot.com/2010/06/sentmenat-la-nova-cara-del-coro.html

S’ho val i força – podreu prendre un refresc, fer el vermut , menjar-vos un bon entrepà i fins dinar si coincideix l’hora ; abans de marxar però, us anirà bé arribar-vos fins el seu cementiri modernista, on descansa Xavier Patricio Pérez Álvarez (Buenos Aires 1951 – Caldes de Montbui 1990), conegut artísticament com Gato Pérez fou un music d’origen argentí establert a Catalunya, que destacà especialment en el gènere musical de la rumba catalana.

Ja ho deia el Joan Oliver, ‘ com el Vallès, no hi ha res ‘.

Ah!, no conèixer Sentmenat és pecat, venial, però pecat al cap i a la fi, oi ?

Ens manquen imatges de Cal Milionari, del jardí i de la casa. Esperem aprofitant les Nits d’Estiu, fer algunes fotografies i/o rebre les que pugueu fer els sentmenatecs.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *