EL PONT DEL GAT UNA CASA AMB HISTÒRIA I BONA CUINA. MONISTROL DE MONTSERRAT. ENTRE EL BAGES I EL LLOBREGAT JUSSÀ. CATALUNYA

El Josep Olivé Escarré ( Sant Llorenç Savall, 2 de maig de 1926 ) , lliurava l’ànima al Senyor,  el  6.05.2019 a Castellar  del Vallès, i les seves despulles rebien sepultura al dia seguent al fossar de Sant Llorenç  Savall.

Malgrat la seva absència física, continuarem en els propers dies, setmanes i mesos, penjant fotografies d’aquest Fons que el Josep Olivé Escarré donava a l’Ajuntament de Sant Llorenç Savall.

En la seva ‘Volta a Catalunya’ , el Josep Olivé Escarré,  faria quasi 90.000 quilometres 

Dinàvem esplèndidament al restaurant el Pont del Gat de Monistrol de Montserrat, el Josep Olivé Escarré, el Sebastià Codina Padrós, el Josep i l’Antonio.

Ens fèiem explicar la història que hi ha al darrere del nom de la casa – sempre, sempre, sempre, hi ha una història – , en aquest cas fa referència al pont que cobreix un dels barrancs que baixa de la muntanya, sobre el que està situada la C-55.

No és visible l’ull del pont per la intensíssima vegetació, ens expliquen que ocasió dels terribles aiguats del 10 de juny de l’any 2000 l’aigua saltava pel damunt, i feia intransitable la C-55. Sembla que – com quasi tot a Catalunya – és una qüestió de ‘competències’, i l’un per l’altre la llera sense desbrocar.

Intentava retratar-lo des del costat del riu Llobregat, i desistia finalment de fer-ho, no em quedava clar en quin dels costats està més espessa la vegetació.

El gat que retratava des de l’aparcament és perfectament identificable amb uns prismàtics des del indret on surt l’aeri de Montserrat, situat escassament a un quilòmetre.

En aquest enllaç podeu tenir una visió millor del gat :
http://posatlesbotes.blogspot.com/2014/04/el-gat-i-el-tron-de-lespasa.html

Ens tornàvem a retrobar el dia que acomiadàvem  al Josep Olivé Escarré a l’església parroquial de Sant Llorenç Savall,  els amics son un regal de Déu.

La col·lecció de fotografia monumental de Catalunya – més de 3000 imatges – que constitueix el Fons Josep Olivé Escarré, va ser donada a l’Ajuntament de Sant Llorenç Savall, amb la finalitat d’augmentar el patrimoni col·lectiu dels llorençans

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *