EL PATRIMONI DE BESCANÓ. SANTA MARGARIDA DE MAS VIADER, I LA CAPELLA DE LA CONCEPCIÓ DEL PALAU DELS COMTES DE BERENGUER. GIRONA. CATALUNYA

El Joan Dalmau Juscafresa, publicava un excel·lent treball sobre la Capella de Santa Margarida del Mas Viader de Bescanó:

https://joandalmaujuscafresa.blogspot.com/2019/06/capella-de-santa-margarida-bescano-el.html?fbclid=IwAR3b7jYcKwGHnSkQJntKs_hEOPth8MmMMfciaOQCP-j7WX49QRaXfsQBt9I

En la recerca d’informació es trobava una entrada de l’Enciclopèdia Catalana:

Capella de la Concepció del Palau Comtes de Berenguer. Bescanó

https://www.enciclopedia.cat/search/obrae/GEC/santa%20margarida%20de%20bescano

Davant del dubte anàvem en peregrinació telemàtica a la màxima font de coneixement en matèria d’edificis religiosos de Catalunya , el  Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavín) , el Josep Sansalvador Castellet, arxiver, fotògraf, amic  mestre, em deia de la fotografia que apareix a l’Enciclopèdia Catalana, és la Capella de la Concepció,  del Palau dels comtes de Berenguer.  

Aquí els amics de la Wikipedia estan encertats :

https://ca.wikipedia.org/wiki/Palau_Comtes_de_Berenguer

I la blogger Morgana també :

http://morganasplace.blogspot.com/2011/09/cal-conde-2009.html

Li faré arribar aquesta publicació a la  Marga Pradas Garijo  de l’Enciclopèdia Catalana perquè esmeni aquest error, i pengi la fotografia del Joan Dalmu Juscafresa a l’entrada de Santa    Margarida de Bescanó, al mas Viader.

I, obri – si ho estima d’interès –  la de la Capella de la Concepció   del Palau Comtes de Berenguer,  conegut també com Molí de Benages o Cal Comte,  segons explica Patrimoni Gencat, ja que   és un edifici del municipi de Bescanó (Gironès) protegit com a bé cultural d’interès local.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *