EL DRET A LA VIVENDA, ELS LOCALS “COMERCIALS”, LA COVID. 19,….

No son bons temps per a la música.

Ja se que no és un consol, tampoc ho son per a la salut, l’educació, els drets civils, i com deveu veure per arreu, fatals per als locals de negoci  que florien com bolets en la darrera onada de l’urbanisme panfeixista.

La crisis econòmica que la Covid.19 només ha “potenciat”,  ha deixat tocat i enfonsat el dret a la vivenda article 47 de la Constitució Espanyola :

Tots els espanyols tenen dret a gaudir d’un habitatge digne i adequat.

 Els poders públics han de promoure les condicions necessàries i establiran les normes pertinents per fer efectiu aquest dret, regulant la utilització de terra d’acord amb l’interès general per impedir l’especulació.

La comunitat participarà en les plusvàlues que generi l’acció urbanística dels ens públics.

Pensem que fora MOLT interessant valorar la possibilitat de reconvertir en vivendes  l’altíssim nombre de locals que es projectaven als baixos de bona part de les promocions immobiliàries en les darreres dècades.

Això alhora que una solució per a les famílies sense llar, donaria resposta a  famílies i persones amb limitacions físiques, que demanem un lloc per viure sense  ESCALES.

La mesura donaria ‘vidilla’ a les arques municipals,  a les empreses i oficis  que tenen relació amb construcció, i dinamitzaria un sector al que la Covid.19 ha deixat ‘molt tocat’.

Està clar que tothom pot dir-hi la seva – nosaltres ho fem sempre -, el que calen ara però, son decisions per sortir de l’atzucac.

Altressí, amb mentides , mitges veritats,…,  no ens hem sortirem.

 

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *