EDIFICI DE LA FÀRMACIA BLANCHART CAPDET. SABADELL. VALLÈS OCCIDENTAL. CATALUNYA

Demanava informació de l’edifici de la Farmàcia Blanchart Capdet al número 40 de la Via Massagué, i el Joaquim Tudela Torras, em contestava dient ; el permís d’obres per a fer aquest edifici el va sol•licitar Baudilio Ventura el 15 de maig de 1923 amb plànols de l’arquitecte Joaquim Manich Comerma  (1882 – 1976) .

https://ca.wikipedia.org/wiki/Joaquim_Manich_i_Comerma

L’any 1924 ja hi havia un altre propietari, Modest Figuerol que el 26 de juny de 1924 va sol•licitar permís d’obres per a fer una tribuna amb plànols de l’arquitecte Carlos Martínez Sánchez –  del que ens agradarà tenir noticia a l’email [email protected] del lloc i data de naixement i traspàs, i si fos posible rebre’n una imatge –  . En els documents dels permisos consta com a adreça, Km. 1 de la carretera de Prats.

La Carmina Boix, afegia ; quan jo era petita, aquesta era la farmàcia Figuerol…

Voldríem saber encara – no en tenim mai prou, oi ?. – qui va ser l’autor dels esgrafiats que adornen la façana lateral, ens agradarà tenir-ne noticia a l’email [email protected] .

Hi ha força  professions que amb el pas dels anys han perdut bona part del que denominarem ‘aura’, en el sentit d’admiració  per part de la ciutadania.  Una de les mes significades ha estat la de farmacèutic/a, que malgrat exigir un alt nivell de preparació,  ha esdevingut en la pràctica un dispensador/venedor de medicaments i altres objectes.

Hi va haver una època en que també en els edificis de  les farmàcies,  es manifestava el ‘nivell superior’  en l’àmbit cultural, que tenien els seus titulars.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *