EDIFICI DE C.A.S.S.A. SABADELL. VALLÈS OCIDENTAL. CATALUNYA

El retratava en ocasió d’una visita mèdica.


http://www.sabadell.net/Fitxes/FitxesPepps/pagines/138-A.htm

Conjunt fabril actualment format per un cos de planta soterrani, baixa i dos pisos, una nau de planta baixa i pis, i una altra nau paral·lela de planta baixa. Inicialment el despatx comptava únicament amb un cos de planta baixa i pis, amb façana al carrer de la Indústria i al carrer de la Concepció. En la reforma dels anys 1946-48 es construïren les dues naus paral·leles amb façana al carrer de la Concepció, i s’amplià l’edifici inicial amb una planta soterrani i una planta per sobre. L’ornamentació del nou conjunt s’adaptà a la l’edifici originari. Des del 1988, la Companyia d’Aigües de Sabadell (CASSA) hi té establerta la seva seu. 

AUTORS :

Eduard Maria Balcells i Buïgas (1913) (Barcelona, 22 de setembre de 1877 – 4 de novembre de 1965).

 

Antoni Forrellad Solà (Sabadell, 18 de juliol de 1912 – 5 de desembre de 1983), Antoni Trallero lós. – (Sabadell, 1920-2005) i Josep Salvador Roig.- (Sabadell, 1914-1965). (enginyers, 1946-1948) https://jaumebarbera.wordpress.com/2017/09/22/enginyers-sabadellencs/

http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=27737

Edificació de tipus industrial situada al voltant dels eixamples projectats a Sabadell a finals del segle XIX per l’urbanista Francesc Daniel Molina i Casamajor (Vic, 1812 – Barcelona, 1867, i que tenien com a finalitat la connexió de les indústries amb el ferrocarril.

La façana principal de l’edifici està estructurada en tres blocs amb una distribució asimètrica. El bloc central es correspon amb l’entrada, on portes i finestres presenten un arc de mig punt rebaixat. El bloc dret presenta tres finestres amb reixa decorada amb motius geomètrics. El bloc lateral esquerre segueix una composició que es repeteix a la façana lateral de l’edifici a manera de mòduls. S’estructura en tres plantes amb tres finestres per pis, aquestes estan dividides per un mainell que comença al llindar de la finestra inferior i seguint el pis recorre les tres finestres. L’acabament de la façana segueix l’estructura en blocs essent dividit per pilastres que emmarquen el ràfec.

Autors

Nom                    Cognoms              Funció                         Anys
Eduard Maria Balcells i Buïgas . Arquitecte               1913
Antoni Forrellad                                Enginyer             1946 – 1948
Antoni Trallero                                   Enginyer              1946 – 1948
Josep Salvador                                  Enginyer                1946 – 1948

https://www.aiguessabadell.cat/la-seu-social-daigues-sabadell-primer-edifici-en-us-de-lestat-que-obte-la-certificacio-verd/

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *