DEMANAR PERDÓ

Andrés Manuel López Obrador (Tepetitán, Macuspana, Tabasco, México; 13 de noviembre de 1953), és el President  dels Estats Units Mexicans, i l’home explica :

“He enviat una carta al rei d’Espanya i una altra al papa perquè es faci un relat de greuges i es demani perdó als pobles originaris per les violacions al que ara es coneix com drets humans.”

https://www.ccma.cat/324/lopez-obrador-demana-al-rei-despanya-que-es-disculpi-per-la-conquesta-de-mexic/noticia/2912344/

López Obrador demana al rei d’Espanya que es disculpi per la conquesta de Mèxic.

L’església catòlica es més ‘flexible’ ,  recordeu ?; Juan Pablo II pedirá hoy -359 años, 4 meses y 9 días después de la sentencia de la Inquisición- perdón por la condena injusta de Galileo Galilei y rehabilitará al filósofo y matemático de Pisa, al tiempo que presentará el libro Copérnico, Galileo y la Iglesia: fin de la controversia (1820), en el que se establece que afirmar que la Tierra gira alrededor del Sol no es blasfemia. Galileo llegó a abjurar de sus ideas y pese a ello fue condenado.

https://elpais.com/diario/1992/10/31/sociedad/720486009_850215.html

El ara rei emèrit tanpoc era massa renuent a demanar perdo; El Rey pide perdón por su viaje de caza en Botsuana: ‘Lo siento mucho. No volverá a ocurrir’

https://www.elmundo.es/elmundo/2012/04/18/espana/1334732412.html

Està clar que més enllà de les afirmacions EL REINO DE ESPAÑA no té cap polític amb la ‘mà esquerra’ necessària per evitar generar més tensions, de fet l’actual Ministre d’Exteriors és MOLT AL CONTRARI un provocador de tensions EXCEPCIONAL.

Em deia un panfeixista que MOLTES de les fortunes catalanes -i no catalanes – dels indians es feien de forma ‘poc ortodoxa’, li contestava – no tinc el costum de fer-ho – que certament TOTHOM té almenys un avantpassat pirata, i que això – si cal –  justifica més encara la necessitat de demanar perdó.

Ermessenda de Valrà, ens recordaria que ‘tothom é el govern que es mereix’ , també però, i això al no oblidar-ho mai, ‘a cada porc li arriba el seu Sant Martí’.

http://refranyer.dites.cat/2007/05/cada-porc-li-arriba-el-seu-sant-mart.html

http://mariaestruch.blogspot.com/2009/01/repertori-de-dites-refranys-locucions-i.html

En la part – mínima – que ens pugui tocar per aquells actes horribles que es perpetraven a l’ombra de la Creu, manifestem alhora que el nostre penediment, la nostra petició de perdó.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *