DE LA VIA ÚNICA A LA ÚNICA VIA.

El terme – com quasi tot el que té relació amb el REINO DE ESPAÑA és equivoc – ; posem el tema en el seu context ; el denominat  ample de via  ibèric  de 1668 mm entre les cares internes dels carrils , és característic de la península ibèrica , especialment d’ Espanya i Portugal , on  s’imposava aquesta mesura, 233 mm superior a l’ ample estàndard present en la immensa majoria de les vies fèrries de el continent europeu.

Quan per un recorregut ferroviari  hi ha – amb independència de la seva amplada – nomes una via, costum molt estes al REINO DE ESPAÑA,  es diu que ÉS UN TRAMO DE VIA ÚNICA.

Quan amb criteris del tots discutibles des del punt de vista tècnic,  s’anul·len trams de via – en la fotografia, un tram de la línia Reus- Roda de Berà- , i es fan circular per una NOVA VIA, parlem de ÚNICA VIA.

Tècnicament arreu és desitjable poder comptar SEMPRE amb DOBLE VIA.

El REINO DE ESPAÑA , com tothom sap,  «Spain is different!», i a aquestes alçades del segle XXI, encara estem reivindicant alhora que  la DOBLE VIA , l’ample europeu.

La Covid.19 i les seves conseqüències econòmiques,  UNA VEGADA MÉS,  impliquen POSAR PALS A LES RODES, de forma més que literal.

Sabeu qui és el patró/patrona dels ferroviaris?.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *