DE LA FONDA AL CAFE BAR SANT JAUME

Als anys 1960 es deixava l’activitat de restauració, encara que es continuarien tenint hostes a dormir fins ben entrada la dècada dels 80 en que la normativa obligava a fer unes reformes que atès que el local estava en lloguer esdevenien impossibles.

El Bar Sant Jaume va ser el primer local de Castellar del Vallès en tenir  màquina de gelats, el darrer punt de recollida a Barcelona dels Transports Mach  eren les fàbriques de gelat, i la primera parada a Castellar del Vallès era el Bar Sant Jaume.

També va ser en aquest local on es va veure la primera televisió, estri que va ser  veritable reclam durant bastant temps.

Fons del Centre d’Estudis de Castellar del Vallès- Arxiu D’Història 1915

El Bar Sant Jaume va ser el local social d’algunes entitats com els Ocellaires, fins que van  tenir un local propi.

El Sant Jaume va ser durant molts i molts anys un lloc de trobada per als castellarencs i àdhuc pels passavolants, que degustaven aquí tapes i platets que van donar merescuda fama al local.

fons de la família Gibert Rocavert.

L’any 2005  l’Antonio Gibert Renau i la Rosa Maria Rocavert Toscas, decidien baixar la porta del Bar Sant Jaume definitivament.

L’any 2006 la propietat enderrocava l’edifici, i començava a aixecar una estructura que s’aturava l‘any 2007, i que onze anys desprès dóna una imatge quasi de suburbi en aquest indret que havia estat curull d’activitat i vida.

La nostra gratitud a l’Antonio Gibert Renau “Ton”,  i la Rosa Maria Rocavert Toscas, que ens regalaven el seu temps i els records, que compateixen amb  una bona part dels castellarencs.

Les fotografies que il·lustren aquestes cròniques, llevat que es digui altra cosa pertanyen al fons de la  família Gibert Rocavert.

You may also like...

1 Response

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *