CRÒNIQUES DES DE LA “PETITA HAVANA”. CASA JOSEFA CASACUBERTA D’ADOLF FLORENSA Ar. DE VISITA D’OBRES PEL PASSEIG MARÍTIM DE SITGES. 1ª PART

Avui, febrer de 2019, 9 anys més tard, puc afegir més dades sobre aquesta gran casa.

La Villa Capri actualment

Es tracta d’un encàrrec de la senyora Josefa Casacuberta de 1945, d’un edifici molt clàssic dels anys de la postguerra, que anava coronat amb aquesta gran cúpula que no es va arribar a construir.

Arxiu COAC. Fons Adolf Florensa
Arxiu COAC. Fons Adolf Florensa
Arxiu COAC. Fons Adolf Florensa

Gràcies a unes fotografies que es conserven a l’Arxiu del COAC,  dins del mateix expedient Florensa-Casacuberta, hem pogut comprovar que es tracta d’una “còpia” o insporació  de la casa de l’avinguda Pearson de Barcelona, edifici de semblants caracterítiques, i amb la cúpula construida, que durant els anys 30 del segle XX va ser l’Hotel Reina Elisenda.

Arxiu COAC. Fons Adolf Florensa. Casa avinguda Pearson, 10, de Barcelona

_____________________________________________________

Des del mes d’abril de 2009, que la Villa Capri, obra de l’arquitecte Adolf Florensa Ferrer (Lleida, 15 de maig de 1889 – Barcelona, 14 de juliol de 1968) , es troba en periode de reformes o com es vulgui entendre.

Aquest cap de setmana he realitzat la meva “visita d’obres” particular, sempre des de fora, i crec que les obres realitzades són pitjor del que em pensava, i que quan a principis de febrer vaig parlar de que ens havien marcat un gol, no anava tan mal encaminada.

Aquí he reunit les fotos amb les que podem veure l’evolució d’aquesta nova desgràcia al Passeig Marítim de Sitges.

 Per cert, avui no tinc ganes de fer referència a altres edificis que, tot i ser únics, per ara, trenquen totalment, i brutalment, amb la unitat d’aquest espai privilegiat. Tot al seu temps, que algunes visions s’han de pair, i costa, us ho ben asseguro.

1. Villa Capri abans de la reforma iniciada a principis del 2008.
Foto penjada a la web Pobles de Catalunya.

2. Estat de les obres durant els primers dies de la reforma. Semblava que els arquitectes i propietaris havien decidit recuperar la imatge original de l’edifici, eliminant la construcció de la teulada que trencava la unitat de la casa, així com el doble frontó que amagava aquest nyap.

3. Estat de les obres el dia 20 de juny de 2009, és a dir, avui. Com es pot veure el bolet que en un principi semblava tenir els dies comptats ha tornat a sortir i amb força, així com el doble frontó, que ara encara té més pes que l’anterior. També sembla que el color rosat ha donat pas a un blanc trencat, on es destaquen amb ocre alguns dels elements decoratius.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *