Com veieu la programació cultural a Castellar del Vallès?.

Entenem  per  ‘programació cultural’ TOTES les activitats programades a la Vila, ja des del Consistori Municipal, ja des de qualsevol entitat i/o col·lectiu de la Vila.

El finançament  de les activitats DE TOTA MENA es pot fer es des del 100%  amb càrrec al pressupost municipal – a les butxaques dels castellarencs – , fins  al 0%.

Sembla que hi ha consens en el sentit d’apreciar que quan hi ha una ‘concurrència’ d’actes en dies concrets, això implica que si alguna de les activitats  és accessible ‘sense pagament’, aquesta sigui la  que tindrà major ‘acceptació’.

Tot és pot auditar, cal únicament definir els paràmetres que s’han de consensuar amb la societat, i que son molts i variats :

S’atenen les necessitats de TOTS els col·lectius?

La programació contempla TOTES les activitats culturals?

Es destinen suficients recursos per recolzar activitats destinades a  un públic minoritari?.

Administració, entitats i col·lectius col·laboren des de la igualtat?.

La divulgació de la programació cultural és suficient?.

Ens arriben queixes concretes, per exemple en la darrera sessió del documental del més a l’Auditori Municipal Miquel Pont, hi havia únicament 20 persones.

Més enllà de fer-ho públic, instem a totes les parts, Administració, Entitats, Col·lectius i Espectadors, a crear algun mecanisme permanent, que treballi en la programació i en faci un seguiment i control.

Escrit queda.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *