CASA MASAVEU. CASTELLAR DEL VALLÈS. VALLÈS OCCIDENTAL. CATALUNYA

Em calia fer algunes gestions, i aprofitava per retratar la Casa Masaveu, on floreixen els arbres del tot aliens a les peripècies polítiques que sacsegen la consciencia de la bona gent de Castellar del Vallès, de Catalunya i d’arreu del món

Havia publicat alguna cosa d’aquest edifici  temps enrere.

http://patmapa.gencat.cat/web/guest/patrimoni/arquitectura?articleId=HTTP://GAUDI_ELEMENTARQUITECTONIC_27273

No s’esmenta la data en que fou aixecat l’edifici.

Sabem que Pedro Masaveu Rovira, s’instal•la a Oviedo l’any 1840, amb tot just 13 anys d’edat, com a empleat d’un establiment de teixits. A la mort del propietari de la botiga, Masaveu Rovira s’associa i es casa amb la vídua i hereva, Carolina González Arias-Cachedo.

No és aventurat suposar que el magnífic edifici de planta quadrangular, que s’aixeca al carrer General Boadella, número 5, de 08211 Castellar del Vallès, és una manifestació palesa de l’estimació dels Masaveu per la sevapàtria xica ‘.

Tècnicament s’explica en l’enllaç de referència : El frontis presenta una distribució simètrica.
L’eix de simetria el marca la porta d’entrada amb dues finestres a cada costat. Portes i finestres tenen el llindar de pedra. A la part inferior un sòcol de pedra recorre l’edifici. Unes motllures horitzontals reflecteixen en la façana la distribució dels pisos. Al primer pis s’obren tres finestres. Sota teulada, tres obertures rectangulars amb el marc de pedra corresponen a les golfes. L’acabament de la façana està decorada amb merlets en forma esglaonada distribuïts simètricament, un a cada vèrtex de l’edifici i dos al mig. El conjunt és d’una gran senzillesa, la forma quadrangular li confereix una imatge de cos massís.

Al jardí hi ha una torre d’aigües de maó vist de planta octogonal.

Se li atribueix un us de segona residència.

I s’identifica l’estil constructiu com ‘obra popular’.

Possiblement dels Masaveu , de la seva relació amb Castellar del Vallès, i d’aquesta casa , hi ha una extensa informació escrita. Fora molt interessant, si més no de forma sintètica, que aquesta informació estès a les xarxes socials.

http://coneixercatalunya.blogspot.com/2016/11/els-panteons-del-cementiri-de-castellar.html

http://coneixercatalunya.blogspot.com/2018/11/destrosses-al-panteo-comas-del.html

LA CASA MASAVEU DE CASTELLAR DE VALLÈS. UN FUTUR INCERT.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *