CAN ALSINA/ALZINA. POLINYÀ. UN ADÉU QUE ESPEREM SIGUI FINS ARA. EL VALLÈS OCCIDENTAL. CATALUNYA

La pàgina del restaurant que ara tanca deia; Ca n’Alzina es una típica masía catalana del sigo XII que está situada en el kilómetro dos de la carretera que conduce de Sabadell a Polinyà.

Además de ser un restaurante es una hípica de gran reputación a nivel nacional.

Se accede a la masía a través de un camino de tierra rodeado por centenares de árboles que dan la bienvenida a los visitantes. Nos encontramos en medio de un enorme terreno rural rodeados de naturaleza, con una banda sonora protagonizada por los relinchos de los caballos, el canto de los pájaros y algún ladrido de los perros. Bucólico.

Patrimoni Gencat la descrivia així, en una data indeterminada;  Can Alsina presenta una planta rectangular , estructura dividida en tres crugies, planta baixa i pis.

La planta baixa té un gran portal d’accés d’arc rodó de mig punt i adovellat a cada costat sengles finestres la de l’esquerra arrebossada i la de la dreta amb pedres d’emmarcament. Al pis, tres obertures de finestres rectangulars de diferents mides. La finestra que dona a la crugia central accentua l’eix de simetria a la façana. A la llinda té gravada una data (1609 i Pere Joan Alsina) possiblement commemora una reestructuració. La coberta de teules àrabs i ràfec d’escàs voladís, es a dues vessants i carener perpendicular a la façana.

Posteriorment s’han realitzat treballs de restauració i recuperació que en l’actualitat han donat com a resultat la conservació de la masia.

S’han respectat les primigènies estructures, tant a l’interior com a l’exterior. Al costat esquerra o ponent s’ha afegit un cos que no era propi de la primera edificació, però per motius de l’explotació de la masia, s’ha dedicat a estables per a bestiar. A la façana principal es conserva un pedrís i un abeurador per als animals, elements també característics i habituals d’aquests tipus de masia amb bestiar.

A la pàgina de facebook del Restaurant Ca’n Alzina, en data  17 de juliol a las 18:33, es publicava  :

Tanquem temporalment i ens traslladem !!!!!!!

Bona tarda,

Volem informar a tots els clients que a partir del dia 01-08-2018 tanquem temporalment el servei de restaurant.

Primer de tot volem agrair a totes les persones que durant tots aquests anys ens heu acompanyat setmana rere setmana per celebrar amb nosaltres aniversaris, comunions, casaments, calçotades, dinars amb amics o simplement gaudir d’un bon dinar. GRÀCIES A TOTS.

Qui ens coneix sap que hem fet tot el que estava a les nostres mans per no arribar aquest punt.

Seguirem treballant per aconseguir adaptar la masia a la normativa actual i tornar amb més força a seguir treballant!!! Que és el que portem fent 25 anys i l’únic que volem, treballar!!!

Agrair a tots els treballadors que han format part d’aquesta gran família. Moltíssimes gràcies per TOT.

Per últim volem informar que tota la família de Can Alzina estem treballant per obrir

EL NOU CAN ALZINA ( a 7 minuts de l’actual ) al municipi de Sentmenat, direcció la Salut.

La mateixa carta, els mateixos cuiners, els mateixos cambrers …, però,  nova ubicació!

Seguirem informant de totes les novetats.

Si tot va bé ; ens veiem al SETEMBRE !!!!!!

Per a qualsevol informació 937133609.

MOLTES GRACIES.

Esperem que el canvi sigui alhora que possible, rendible.

Potser caldria revisar la normativa, a Sentmenat tancava definitivament Can Vinyals, i no us faré la llista de les masies que es troben en una semblant situació.

No està el Vallès Occidental, ni Catalunya en disposició de perdre més llocs de treball, oi?. Altrament ja acomplim – de la millor forma que sabem – el rol de ‘toreros i manolas’ que gràcies als bons oficis de PP & PSOE ens ha assignat la UE, oi?.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *