CAMÍ DE MINSK

Ludvig Dybdahl , vivia a Løten , un municipi del  comtat d’Innlandet  a Noruega, no tenia cap amic íntim, malgrat mantenia bones  relacions amb tothom, tenia quasi 40 anys , estava solter,  i MAI parlava de la seva feina, que periòdicament l’obligava a viatjar a l’estranger, on passava en ocasions llargues temporades.

Era un dels hereus d’Eleazar ben Yair, que tornaven a reviscolar gràcies en bona part als modes antidemocràtics de govern, i al sistema econòmic capitalista,  el “modus operandi”  de l’organització  era  simple i  senzill “ que la mà esquerra no sàpiga què fa la dreta”. Estaven prohibits els telèfons mòbils, els ordinadors, els vehicles amb geolocalitzador,…., i els “encàrrecs” es lliuraven sempre de forma personal – el lliurador però, desconeixia el contingut del missatge – , i l’interessant en confirmava la recepció SEMPRE PER ESCRIT en una adreça que canviava en cada ocasió.  Els errors, si n’hi havien,  implicaven la mort i/o la presó.

La remuneració era millor que la mitjana de les forces policials, i cada “treball”  comportava alhora que una “gratificació” una millora percentual permanent.

En el territori on vivien els hereus d’Eleazar ben Yair únicament podien fer tasques de seguiment i informació quin resultat feien arribar per correu ordinari a l’adreça que els havia fet l’encàrrec.

Quan, com succeïa ara, rebia una carta que li encarregava anar a Minsk, sabia que possiblement  hauria de desfer-se d’algú, i que tota la informació i àdhuc les “eines” per dur-la a terme  se’ls hi facilitarien en el lloc i moment oportú.

Havia seguit amb molt interès els excessos policials contra civils,  que no li van semblar gens estranys, bona part dels alts comanaments provenien de la Policia Auxiliar Bielorussa (PAB), en alemany ,  Weißruthenische Schutzmannschaften, que va excel·lir en la repressió al costat de les forces nazis; durant la Operació Cottbus que va començar el 20 de maig de 1943 a les àrees de Begoml, Lepel i Ushachy, diversos batallons de la Policia Auxiliar Bielorussa van participar en l’assassinat massiu de civils desarmats (predominantment jueus), juntament amb el SS-Sturmbrigade Dirlewanger i altres unitats.  Aquests incloïen el 46. Batalló Bielorús d’Novogrodek , el 47. Batalló Bielorús de Minsk , el 51. Batalló Bielorús d’Volozhin i el 49. Batalló Bielorús de Minsk .

Curiosament no es reconeix la participació de la PAB en l’Holocaust. L’article 28 de la Constitució de la República de Bielorússia, en virtut dels “Procediments que regeixen l’accés a documents que contenen informació relativa a la vida secreta de ciutadans privats” (agregat al juliol de 1996), nega l’accés a informació sobre bielorussos que van servir amb els nazis.

El seu vol amb destí a Minsk era pel 24.09.2020, i la persona que el contactaria a l’aeroport li diria “Rettferdighet”

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *