CAL MAURICI PLA / JOAN PLA PELEGRÍ. A SANT LLORENÇ SAVALL. VALLÈS SOBIRÀ. CATALUNYA

La casa està asenyalada de núm. 56 a l’ Avinguda de Catalunya, el nom de ‘Cal Maurici’  ha comportat un a confusió , tota vegada que consta que Maurici Pla va ser el seu primer propietari i constructor. quan el cert és que NO VA VIURE MAI EN AQUESTA CASA.

 Sabem hores d’ara  que el constructor va ser Joan Pla Pelegrí ( Sant Llorenç Savall, 1883 +  Sant Lloreç Savall , 1981 ),  que havia estat paleta al Marquet de les Roques, obra de l’arquitecte Juli Batllevell i Arús (Sabadell, 1864 – Barcelona, 20 de setembre del 1928) per encàrrec de l’Antoni Oliver i Buxó l’any 1895.

Del Maurici Pla, – ens agradarà  pero, tenirn-ne  noticies, cognom matern, lloc i data de naixement i traspàs, obres, .. ,  a l’email [email protected] del cognom matern  –  ; imaginem que malgrat ser net – que no fill del Maurici Pla – al Joan Pla Pelegrí se’l coneixia com ‘ el noi de Cal Maurici’.

El Mapa de Patrimoni – que s’haurà de rectificar –  en la descrii com ; habitatge unifamiliar de planta baixa, pis i terrat. Al primer pis hi ha una gran balconada amb tres sortides decorades amb motllures. La paret, arrebossada, presenta uns esgrafiats amb motius florals que han estat repintats amb el temps i petites decoracions de trencadís ceràmic. El terrat superior està tancat per una balustrada amb motius geomètrics i una mènsula decorada amb escultures femenines. Alguns elements, com les columnetes de la planta baixa, estan fets amb pinyolenc del país que li confereixen un efecte estètic singular.

El manyoc de fils dels mal dits ‘serveis públics’ sens acut una reiteració excessiva , fins per una Nació esclava.

You may also like...

1 Response

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *