CABORIES D’ESTIU A CAMBRILS TOT CONTEMPLANT UNA DAMISEL·LA DE CUA BLAVA

El Paco Catalan Puig retratava una  damisel·la, dita també espiadimonis, insecte de la família dels Odonats, probablement en aquest cas  un/una zigòpter Ischnura senegalensis.

Francisco Catalán Puig

Llegia; la bellesa d’aquests insectes és gairebé efímera en el seu estat adult, atès que llur vida oscil·la entre unes poques setmanes i fins a dos o tres mesos, em semblava si més no curiosa aquesta observació, quan la natura ens regala sovint meravelles que podem gaudir com a màxim algunes hores.

La fotografia es feia aprofitant la fascinació que exercia sobre l’insecte l’aparador de  Joiesmalt.

Sens feia difícil esbrinar si aquest exemplar era un dels angelets petits i rodanxons que es dediquen a vigilar els dimonis i destorbar-los sempre que tempten de fer alguna malifeta.

O ben al contrari  estaven davant d’un dels dimoniets que espien les persones per a informar el diable sobre quan les pot entabanar.

La Conxita i la Maria Jesús eren dins de la botiga, i quan sortien ho feien amb un somriure que els anava d’orella a orella, i que realçava – si això és possible – la bellesa de les arracades que s’havien ‘regalat’.

Quina funció exercia en aquell aparador  la damisel·la de cua blava ?

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *