ADVERTIU QUE L’ESTATUA DEL SAGRAT COR DE LA PLAÇA DE CENTELLES NO ESTÀ ENCARADA AL CASTELL DELS COMTES. OSONA.

El Crisant Palau publica un parell d’imatges, una de 1925 i l’altra en època més propera de la Font de la Plaça Major de Centelles, a la comarca d’Osona.

Ens explicaven que es desconeix l’autor original de la Font i l’Estàtua, que fou sufragada pels Comtes del Castell de Sant Martí de Centelles, i que patia la destrucció com a directa conseqüència de la sedició – exitosa – dels militars feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGITIM de la II República.

http://totsonpuntsdevista.blogspot.com/2018/12/estatua-del-sagrat-cor-de-la-placa-de.html

A càrrec del Consistori de Centelles es refeia la Font i l’Estàtua, en aquest ocasió però, esbrinàvem l’autor de l’obra , Lluís Montané i Mollfulleda (Sant Celoni, Vallès Oriental, 1905 – Barcelona, 10 de juny de 1997), que atenen a que la factura es presentaria a la Casa de la Vila, encarava la imatge en aquella direcció, enlloc de fer-ho al Castell dels comtes, com ho feia en els anys previs a la revolta dels sediciosos feixistes.

El franquisme va ser – i en molts indrets encara és – tremendament actiu en la destrucció de la documentació relativa al patrimoni històric i/o artístic de Catalunya.

https://estimadaterra.wordpress.com/2019/12/23/la-font-de-la-placa-nova-de-centelles-en-el-pas-dels-ultims-cent-anys/

Els catalans som una minoria a casa nostra, i cal que en prenguem consciència, allò que no fem nosaltres, sovint a títol particular NO HO FARÀ NINGÚ.

Al Sagrat Cor, i a Santa Coloma, excelsa patrona de Centelles, els encarregava portar davant de l’Altíssim la meva sempiterna pregaria, Senyor; allibera el Teu poble!

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com , castellardiari@gmail.com

Malgrat la tristíssima situació que patim a dia d’avui es del TOT RECOMANABLE la visita de Centelles, del Santuari de l’Ajuda de Balenyà, de la comarca d’Osona , .., de Catalunya, ara que encara és possible.

Feu-ho amb totes les mesures de seguretat, mascareta, distància ,… eviteu fer-vos mal, perquè com deien a bombo i plateret – i amb gran alegria – , els presumptes malfactors , Daniel de Alfonso Laso (Madrid, 1964) i Jorge Fernández Díaz (Valladolid, 6 d’abril del 1950) la sanitat catalana està a la U.V.I.

https://www.lavanguardia.com/politica/20160622/402690747904/fernandez-diaz-grabaciones-sistema-sanitario-de-alfonso.html


El tema no mereixia en el seu moment l’atenció d’un sistema judicial embrancat en qüestions del tot alienes al dret i la justícia.

Està clar però, que ja per acció, ja per omissió, bona part de les víctimes de Catalunya potser ENCARA VIURIEN, oi?

Sembla que caldrà esperar que sigui la justícia divina la que se’n ocupi, oi?.

Maleits !

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *