IMATGES DEL FONS JOSEP OLIVÉ ESCARRÉ DE FOTOGRAFIA MONUMENTAL DE CATALUNYA. HOSPITAL DE SANT ANTONI ABAT. VILANOVA I LA GELTRÚ. EL GARRAF.

El Josep Olivé Escarré ( Sant Llorenç Savall, 2 de maig de 1926 ) , lliurava l’ànima al Senyor, el 6.05.2019 a Castellar del Vallès, i les seves despulles rebien sepultura al dia següent al fossar de Sant Llorenç Savall.

Malgrat la seva absència física, continuarem en els propers dies, setmanes i mesos, penjant fotografies d’aquest Fons que el Josep Olivé Escarré donava a l’Ajuntament de Sant Llorenç Savall.

Retratava al Josep Olivé Escarre davant de l’actual Hospital de Sant Antoni de Sant Abat, de Vilanova i la Geltrú, capital de la comarca del Garraf.

Llegia a Patrimoni Gencat que va ser en el seu origen un convent, amb església annexa,dissenyatper Fra Josep de la Concepció, nom religiós de Josep Ferrer (Valls, 1626 – Nules, 12 de febrer de 1690), anomenat “el Tracista” pels seus contemporanis, reconegut arreu com l’arquitecte classicista català més destacat de la seva època, amb motiu de l’establiment a Vilanova dels carmelites.

L’any 1835 els carmelites van abandonar l’edifici, que fou utilitzat com a caserna.

El 1845, l’Ajuntament va sol·licitar autorització per traslladar-hi l’antic hospital del carrer dels Estudis. L’autorització fou concedida el 1847 i, després d’efectuar-hi obres d’adaptació a la nova funció, el trasllat es va realitzar el 30 de març de 1853.

L’edifici va experimentar, en els anys successius, ampliacions i reformes diverses, amb la construcció de nous pavellons. Les obres d’ampliació més remarcables foren els nous pavellons construïts respectivament el 1887, el 1890 i el 1908, projectat aquest darrer per l’arquitecte Josep Font i Gumà .(Vilanova i la Geltrú, Garraf, 23 de gener de 1859 – 4 de juliol de 1922).

https://sites.google.com/site/barcelonamodernistaisingular/arquitectes—arquitectos/josep-font-i-gum

Actualment conté el dispensari municipal, un ambulatori, un centre psiquiàtric, un servei d’urgències de la Seguretat Social i una clínica particular.

La col·leció de fotografia monumental de Catalunya que constitueix el Fons Josep Olivé Escarré, va ser donada a l’Ajuntament de Sant Llorenç Savall, amb la finalitat d’augmentar el patrimoni col:lectiu dels llorençans.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *