04.EL CASTELLAR DEL VALLÈS QUE EL TEMPS S’ENDUGUÉ. TENIU MÉS RECORDS I/O IMATGES DE LA RABASSADA?.

Des del Diari de Castellar del Vallès, on de moment no col·labora cap ‘castellarenç’  de naixement, hem fet algunes coses;  val a dir  però, que en queden MOLTES MÉS, i si hi ha algun castellarenc  – de naixement i/o de naturalització – que vulgui compartir els seus records, ens encantarà fer-nos-en ressò.

Teniu imatges de :

Ambulatori ‘Provisional’ de la Seguretat Social. Escola Emili Carles-Tolrà

Cinema Califòrnia

https://www.lactual.cat/actualitat/carrer-sala-boadella-cine-california-vers-1950_40526_102.html

Escorxador

El Cementiri Parroquial situat al costat de l’Església de Sant Esteve.

Els safareigs de Cal Calissó ,   la Baixada de Palau , el del carrer de les Bassetes, hi ha almenys una imatge del  Safareig del Pont Vell

TENIU MÉS RECORDS I/O IMATGES DE LA RABASSADA?.

El 13/04/2018, us deixàvem una pregunta ; QUE EN SABEU DE LA RABASSADA?.

http://blogscat.com/a/diaridecastellardelvalles/que-en-sabeu-de-la-rabassada/

Val a dir que no obteníem cap resposta.

Recordava la dita de Diògenes de Sinope, també conegut com Diògenes el Cínic “el moviment es demostra caminant”, i altres de similars que podreu trobar a : http://www.espavila.cat/frases-celebres/

I  el tema apareixia en la conversa que mantenia amb la Magda Torrella Magre, i més recentment amb el Vicens Roura Umbert – pendent de sortir – en la que m’explicava  que la Rabassada la va comprar el seu avi Josep Umbert Sors quan estava en fase de construcció, la va acabar, i la gestió la duia el seu oncle Joan Umbert Massaveu, gran aficionat al billar americà que va contribuir a posar de moda juntament amb el Josép Oriol Escardibul, que crearia la fàbrica Escardibul.

Recorda que fins que van tenir locals en condicions,  els jugadors  de futbol es venien a rentar a la Rabassada.

L’actual espai de la Plaça Calissó, el cedien a la Rabassada els Massaveu, que darrera delsafareig, més tard Jutjat de Pau, i actualment un local de restauració que no acaba de funcionar ,   tenien la fàbrica de sifons, gasoses i llimonetes; sembla però, que la cessió no es va documentar adequadament, i finalment aquell espai esdevindria bé públic.

La Rabassada l’adquiriria per 500.000 pessetes l’Urpi de Sabadell , i la faria funcionar un anys, fins que la demanda de terrenys per edificar i la pèrdua de l’espai de la Plaça Calissó, el feia decidir a construir els pisos que hi ha actualment en aquell indret

D’aquest local emblemàtic de ben segur molts castellarencs en tenen records i imatges,  la història, Castellar del Vallès, Catalunya, els agrairan que vulguin compartir-les , i no cal dir-ho el Diari de Castellar del Vallès, farà esment de les aportacions que es vagin rebent. Així com “el moviment es demostra caminant”, l’estimació a Castellar del Vallès es demostra recuperant la seva memòria.

qui perd els seus orígens, per la seva identitat.

A Sant Esteve de Castellar, i desprès a Castellar del Vallès, s’ha fet una excel·lent feina de destrucció del patrimoni històric i/o artístic, tant, tant, tant, que ni en el supòsit MOLT improbable que TOTHOM comences a fer recerca, es imaginable que es pugues ‘recuperar’ una mínima part.

Insistim ESPECIALMENT als aborígens ; NO OBLIDEU la vostra història, i FACILITEU TANT COM SIGUI POSSIBLE que els nouvinguts la coneguin també.

Si ho feu, Catalunya us ho agrairà.

Esperem les vostres fotografies, amb el màxim de dades possibles, a l’email [email protected] , [email protected] , [email protected] 

 

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *