Quina diferència hi ha entre un préstec personal i una targeta de crèdit?

Si esteu al mercat per fer una compra important, però no teniu tots els diners a mà, els préstecs de fons poden ser una ruta viable. Generalment es desprèn de dues opcions: targetes de crèdit i préstecs personals. Tots dos tenen avantatges i contres, però escollir el que s’adapti millor a la vostra situació financera us pot estalviar diners a llarg termini.

Com funcionen els préstecs personals i les targetes de crèdit?

Els préstecs personals i les targetes de crèdit són els dos tipus de crèdit que has de pagar amb interessos. Tot i això, hi ha algunes diferències entre tots dos.

 • Els préstecs personals són forfetaris. Teniu un temps predeterminat per pagar-los, normalment entre un i set anys. A més d’interessos, també haureu d’haver de pagar les despeses de sol·licitud, origen, mensuals o de prepagament.
 • Les targetes de crèdit són una forma revolucionària de préstec, de manera que teòricament poden durar tota la vida. Hi ha un líquid sobre la quantitat que podeu prendre prestat cada mes i heu de realitzar almenys un pagament mensual mínim al vostre saldo. Moltes targetes de crèdit cobren comissions anuals, però també reben períodes de gràcia sense interessos, transferències i recompenses de saldo.

 

Com comparar préstecs personals i targetes de crèdit

 • Tipus d’interès. Si compareu els tipus d’interès, generalment els préstecs personals són més barats. El veritable cost es reflecteix a la TAE, ja que cal tenir en compte qualsevol comissió.
 • Comissions. Els préstecs personals poden incloure una quota de sol·licitud o un origen, entre d’altres tipus. Les targetes de crèdit solen tenir la quota anual, sempre que hi hagi un preu.
 • La vostra situació financera. Si teniu un bon control sobre la vostra despesa i seguiu regularment el vostre pressupost, una targeta de crèdit pot ser adequada i fins i tot us ajudarà a guanyar diners amb recompenses i devolució de diners. D’altra banda, un préstec personal ofereix l’estructura que algunes persones poden necessitar per amortitzar deutes puntualment.

Com es calcula l’interès: targeta de crèdit davant préstec personal

Les targetes de crèdit i els préstecs personals poden incloure comptes de registre obtingut. Però no funciona de la mateixa manera. Amb un préstec personal, normalment pagareu un percentatge del principal del vostre préstec en interès cada mes. Aquesta quantitat pot variar, especialment si el vostre préstec està amortitzat.

Amb una targeta de crèdit, podeu evitar efectivament pagar els interessos si sou capaç de pagar el vostre saldo cada mes. Només pagareu interessos quan tingueu un saldo que triga més d’un mes a pagar – que pot trigar menys temps que un préstec personal. Així, mentre que les tarifes de targetes de crèdit poden ser més elevades, també tenen l’opció d’evitar completament els pagaments d’interessos.

Tarjetas de crédito

Beneficis i inconvenients d’un préstec personal

Beneficis

 • Tipus d’interès inferiors a les targetes de crèdit
 • El calendari de reemborsament significa que el vostre deute arriba amb una data de finalització
 • Pot ser més barat a llarg termini
 • Cap temptació de sobrepassar

Inconvenients

 • El termini mínim de préstec significa que carregaràs el deute durant més d’un any
 • Pot ser inflexible (pot no oferir amortitzacions anticipades)
 • Es pot trigar més temps a sol·licitar-ho

Adequat per

 • Grandes compres puntuals, com ara cotxes o millores de cases
 • Grans consolidacions de deutes
 • Es presta en préstecs durant un llarg període de temps

 

Beneficis i inconvenients de la targeta de crèdit

Beneficis

 • Despesa immediata
 • Pot venir amb recompenses
 • Opció convenient si necessiteu un flux de caixa constant
 • Transferència del saldo per a la consolidació del deute
 • Període de gràcia sense interessos

Inconvenients

 • Sol portar tipus d’interès més alts
 • Només requereix un reemborsament mínim cada període de declaració, cosa que significa que el seu deute pot acumular interessos indefinidament

Adequat per

 • Compres més petites
 • Petites consolidacions de deutes
 • Compres al dia a dia o compres al detall per guanyar punts de recompensa
 • Importes de despesa que es poden retornar dins del període de presentació sense interessos

Trobeu la millor targeta de crèdit per a vosaltres

Préstecs personals i targetes de crèdit: Quina és la vostra adequació?

No hi ha cap resposta única a aquesta pregunta. Si bé una targeta de crèdit pot ser l’opció correcta en una situació, un préstec personal pot ser més adequat en una altra. I en una tercera situació, cap dels dos podria ser adequat.

A continuació es presenten algunes preguntes per ajudar-nos a decidir quin producte de crèdit pot satisfer millor les vostres necessitats:

 • Per a què necessiteu els fons? Si necessiteu diners per a una despesa única, com ara una compra important, pot ser adequat un préstec personal. Si voleu un accés continu al crèdit, pot ser que una targeta de crèdit sigui una opció millor.
 • Com gestionen els reemborsaments? Les targetes de crèdit són una forma continuada de crèdit, mentre que els préstecs online tenen una data de finalització. Si un préstec personal o una targeta de crèdit funcionaran per a les vostres necessitats, potser voldreu considerar la disciplina que teniu dels reemborsaments. Si creieu que podeu estar temptat amb la línia de crèdit que hi ha a la seva disposició, potser val la pena tenir en compte un pla de reemborsament més estructurat, com el que ofereix un préstec personal.
 • Estàs consolidant el deute? És important considerar atentament les vostres opcions. Quin deute té i inclou préstecs i comptes de targeta de crèdit? Assegureu-vos que podreu consolidar tot el vostre compte. Per exemple, només alguns proveïdors us permeten equilibrar préstecs de transferència a una targeta de crèdit. També podeu optar per consolidar les vostres targetes de crèdit a un préstec personal , que us pot ajudar a estalviar.
 • Quant estàs en préstec? Els límits de la targeta de crèdit difereixen igual que els límits del préstec personal. Generalment, amb un préstec personal no garantit, podeu sol·licitar fins a 100.000 €. Pot ser que pugueu obtenir un límit elevat de crèdit amb una targeta de crèdit, però generalment haureu de complir criteris d’elegibilitat més estrictes.

Préstamos personales

Utilitzar un préstec personal o una targeta de crèdit per consolidar el deute

La consolidació de deutes consisteix en fusionar diversos deutes en un sol préstec o targeta de crèdit. Simplifica els pagaments mensuals i us pot estalviar diners si trobeu un tipus d’interès o TAE més baix. Hi ha dues formes principals per fer-ho: amb un préstec de consolidació de deutes o amb una targeta de crèdit de transferència de saldo.

 • Els préstecs de consolidació de deutes són préstecs a termini que s’utilitzen per pagar qualsevol tipus de deute a un tipus d’interès més baix. El vostre prestador us dóna diners per pagar el vostre deute o, més probablement, us demana informació de pagament per fer-ho.
 • Les targetes de crèdit amb transferència de saldo us permeten transferir tot el deute de la targeta de crèdit a una targeta nova amb una taxa més baixa. Normalment cobren una tarifa de transferència única, per sobre de les taxes anuals, i solen oferir taxes introductòries que poden arribar al 0%.

Linia inferior

Els préstecs personals i les targetes de crèdit són dues formes de préstec que ambdues ofereixen avantatges atractius i alguns inconvenients notables. El que escolliu és, a la vostra fi, moltes persones han utilitzat en diferents punts amb propòsits diferents. Assegureu-vos de comparar les vostres opcions per prendre una decisió informada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *