PER LES 25 HORES SETMANALS, SENSE REDUCCIÓ SALARIAL.

Filed under: Anarcosindicalismo,laboral — cntaitmarinaalta at 2:58 pm on divendres, setembre 13, 2019

 

PER LES 25 HORES SETMANALS, SENSE REDUCCIÓ SALARIAL.

 

CNT-AIT La Marina Alta
633 861 566 | [email protected]
http://blogscat.com/a/cntaitmarinaalta/
https://www.facebook.com/cntaitmarinaalta/

L’excessiu bombardeig d’imatges que circulen en societats re-construïdes per icones aliades amb fórmules artificials del simulacre han provocat que els mitjans de comunicació ja no comuniquen. La lògica de la informació ha convertit  la comunicació en una eina no comunicativa. Els mitjans de comunicació (in)comuniquen. En un context de saturació de ments, apareixen notícies als mitjans de comunicació que al·ludeixen a la necessitat de reduir les hores de treball sense reduir el salari a la classe treballadora com a mesura de sostenibilitat del sistema, tot passant aquesta notícia totalment desapercebuda entre les treballadores i els treballadors.

 

El passat 25 d’abril es llegia al diari El País: La OCDE, el club dels països amb economies desenvolupades, creu que molts dels treballs actuals sí que acabaran automatitzats… Amb l’avanç de la tecnologia i la robotització, Espanya té una perspectiva prou complicada: és un dels països amb major percentatge de treballs en risc de ser substituït por autòmats”.

 

La CNT-AIT és una organització revolucionària amb quasi 110 anys d’història, conseqüent amb els seus Principis, Tàctiques i finalitats, per la qual cosa, no vol sostenir el sistema: la CNT-AIT ha demostrat al llarg de la seua història que un model de vida més just, igualitari, ecològic, fraternal i solidari que el proporcionat pel capitalisme és possible. La jornada laboral de la societat futura en la qual la CNT-AIT té una base molt simple: cadascú segons les seues possibilitats, cadascú segons les seues necessitats.

 

No obstant això, la realitat és que vivim en una societat marcada per una gran desigualtat, on l’1% de la població mundial acumula més riquesa que el 80% restant. A un estat on patim el lamentable efecte de l’atur, producte d’una estafa econòmica conseqüència de la més execrable especulació. A més, hauríem d’afegir que la mecanització i informatització del treball suposa més atur i més misèria per a moltíssimes treballadores i treballadors, a un estat on es legisla per protegir una elit que arruïna la vida de la classe treballadora. La corrupció i l’abús de poder són una constant.

Davant aquesta situació lamentable, la CNT-AIT recorda la vaga de la Canadenca, gràcies a la qual, la classe treballadora, organitzada en la CNT-AIT, sense importar-ne la procedència, nacionalitat o creences polítiques, va lluitar i va guanyar la jornada de 8 hores a la indústria catalana, les 40 hores setmanals. Fet que va servir d’exemple per fer la lluita extensible a altres àrees geogràfiques i centres de producció.

 

La jornada de 40 hores setmanals a principis del segle XX va ser perfectament viable. Ara com ara, al segle XXI, amb un major rendiment en les anomenades “rendes del treball”, la idea d’apostar per les 25 hores setmanals no és cap utopia, com assenyalen diferents estudis i realitats alienes al anarcosindicalisme.

 

Perquè la prohibició d’hores extres donaria pas a la creació de centenars de milers de llocs de treball. Perquè la reducció de l’edat de jubilació permetria l’accés al treball de centenars de milers de joves. Perquè la jornada de 25 hores, sense reducció salarial, permetria la creació de centenars de milers de llocs de treball.

 

Amb tot, contra l’atur, la precarització i el descens de la qualitat de vida de les treballadores i els treballadors, des de CNT-AIT fem una crida a què t’informes, t’organitzes i lluites pels teus drets.

 

PER LES 25 HORES SETMANALS, SENSE REDUCCIÓ SALARIAL!

 

PEL REPARTIMENT DEL TREBALL I LA RIQUESA!

 

ORGANITZA’T, MOBILITZA’T I LLUITA AMB NOSALTRES!

CNT-AIT La Marina Alta
633 861 566 | [email protected]
http://blogscat.com/a/cntaitmarinaalta/
https://www.facebook.com/cntaitmarinaalta/No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>