CAMPANYA CONTRA LES PRESONS I EL SISTEMA QUE LES MANTÉ

Filed under: Anarcosindicalismo,Presos — cntaitmarinaalta at 7:19 pm on divendres, setembre 13, 2019

CAMPANYA CONTRA LES PRESONS I EL SISTEMA QUE LES MANTÉ

Som conscients que les presons no ajuden ni a l’individu que es troba en elles, ni als familiars dels presos, ni a la societat en general, a causa de la influència i efecte que aquestes produeixen sobre tots, és a dir, perpetuar el delicte , la pobresa, la violència, la venjança i l’odi.

Assenyalem així la influència de les presons sobre tots nosaltres, ja que moltes vegades no ens adonem ni ens parem a pensar en com afecta aquesta institució sobre la societat.

 

-Els carcellers, des de fa un temps exigeixen ser cridats funcionaris de presons, ja que sembla que aquesta paraula és més democràtica, falsejant la realitat i tractant de maquillar amb la humanitat de la qual manca  aquesta “actuació” (que no podem anomenar treball). Aquelles persones que cobren un sou a canvi de tancar, maltractar, colpejar, abusar, amenaçar, torturar físicament i psicològicament, etc … no poden més que condemnar-se a un embrutiment moral, a una deshumanització i falta d’empatia que acabarà estenent-se a tots els seus cercles pròxims . Posar preu a la dignitat per ser un immoral i un estómac agraït, mirar a un altre costat i desentendre’s de la responsabilitat que tenim com a individus de la societat a la qual pertanyem … tot això no pot més que provocar el nostre menyspreu i desinterès cap a aquells als que no els importa participar en el dany a famílies senceres a canvi d’una misèria de salari. És per tot això que desitgem als carcellers allò que més necessiten: la humanitat i empatia suficient per desprendres de semblant funció de vergonya.

 

-Els presos. Tancats entre quatre parets, uns durant mesos, altres durant anys, altres dècades … allunyats de les seues famílies, de la societat del dia a dia, torturats amb la rutina més insuportable per després ser escopits a un món desconegut on tot són presses, impostos i exigències , una exposició facilitada a mercats d’addiccions de tot tipus, per no esmentar el gran panorama laboral, on l’atur espera a tots aquells que són menyspreats per la societat en haver estat presos. No hi ha dubte que les presons no tenen com a finalitat ajudar les persones pobres, a les que per falta de mitjans han donat amb els seus ossos a la presó, als malalts mentals o frustrats que es constitueixen en “perill social”, sinó que reafirma aquestes figures, que passen a ser números i “interns” per deixar de ser persones amb dignitat, la paraula i l’entesa entre aquests i els carcellers no existeix, el diàleg es produirà a força d’insults, cops, i mirades de prepotència per part dels carcellers cap a les mirades de menyspreu o indiferència dels presos. En nombroses ocasions, la situació dins es fa tan insostenible que opten per fer actes reivindicatius danyant-se a ells mateixos, com vagues de fam i set per aconseguir drets ja reconeguts com assistència mèdica, trasllats a presons properes a la família, llibertat de malalts crònics i greus … Un cop fora costarà adaptar-se, i més encara trobar feina estable ben retribuït i amb bones condicions, que és l’únic element base per a aquesta il·lusòria reinserció o resocialització de la qual parla l’estat. Tenim clar que la presó no ajuda, no reinsereix, només destrueix i embruteix, reafirmar el paper de delinqüent que la societat de les presons li imposa a aquesta persona, per això hem d’exigir la llibertat de tots els presos.

 

-La família. Aquest és l’element invisible en aquest procés. Sempre que es dóna una notícia sobre l’empresonament d’algú, o es parla de tal persona presa s’omet el patiment de la família, o en el pitjor cas, és explotat de forma sensacionalista i oportunista. La família pateix el desarrelament d’un ésser estimat quan és traslladat lluny i es veu obligada a haver de desplaçar-se molts quilòmetres per a una visita de 20 minuts a través del vidre; les despeses i possibles contratemps que suposen el viatge, allotjament, enviament de paquets i diners per peculi i trucades de l’ésser estimat; el patiment que es produeix quan passes setmanes sense saber d’ell /d’ella; les vergonyoses vagues dels carcellers basades en mentides, que t’impedeixen comunicar amb el teu ésser estimat després d’haver creuat mig país per veure’l. Una vegada que la persona presa ix, la família ha de abocar-se a estar constantment amb ell, ajudar econòmicament … un panorama que farà en molts casos per necessitat tornar sobre el delicte la persona acabada d’eixir, ja que a casa no hi ha diners i fora no hi ha feina.

Aquest és el breu resum del panorama que imposa la societat de les presons, el qual no acceptem ni donem suport. Ens neguem a suportar un model de “reinserció” basat en tortures, odi, pobresa …

Per tot això, des de la Confederació Regional de Llevant de la CNT-AIT  llancem una campanya contra les presons, amb l’objectiu d’expandir la crítica, donar a conèixer la situació que es dóna dins de les presons i entre presos i preses i afins de fora del mur, i animar als col·lectius i organitzacions en lluita contra les presons, així com a tota la societat a organitzar actes de suport als presos en vaga de fam i altres formes de lluita, a la difusió de la propaganda anticarcelària i el suport a les campanyes per la llibertat de les persones preses; així com buscar plantejaments i models d’ajuda i solució als problemes que la societat pugui tenir entre individus, sense recórrer a la tortura, a l’autoritat, sinó un mètode basat en pedagogia, empatia i renovació moral i ètica. Aquest model no pot funcionar en una societat contrària a ell, ja que la llibertat i empatia no sorgeix de l’autoritat i l’embrutiment, pel que és necessari una condició per a un model com el plantejat: La revolució social i un món encaminat cap a l’anarquia .

LLIBERTAT PER A TOTS ELS PRESOS I PRESES!

PER LA REVOLUCIÓ SOCIAL I UN MÓN EN ANARQUIA!

Confederació Regional de Llevant de la CNT-AIT

Comitè Pro-Presos de Llevant

Compte de JURÍDICA I PRO-PRESOS de la regional de llevant CNT-AIT:

ES51 1465 0100 9220 3689 7698

contacte:

comitepropresoslevante@cntait.org

 No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>