L’AJUNTAMENT DE PEDREGUER NO COMPLEIX EL CONVENI COL•LECTIU DEL PERSONAL LABORAL.

Filed under: Anarcosindicalismo,laboral,Marina Alta,Pedreguer — cntaitmarinaalta at 10:01 am on dissabte, agost 31, 2019

L’AJUNTAMENT DE PEDREGUER NO COMPLEIX EL CONVENI COL·LECTIU DEL PERSONAL LABORAL.

Des de la constitució de la Secció Sindical que la CNT-AIT de la Marina Alta té a l’Ajuntament de Pedreguer la lluita pel reconeixemt dels drets sindicals que amparen a la CNT-AIT ha estat una constant. Gairebé sempre ens hem trobat amb l’oposició de l’empresa i dels sindicats grocs. A resaltar la gran feina feta per la UGT i el “senyor” Chinchilla per acabar amb qualsevol indici de lluita obrera amb la connivència  de l’alcaldia.

El dia 10 de desembre de 2018 l’alcaldia convocà una Comissió Paritària per la Interpretació del Conveni Col·lectiu. La CNT-AIT ja portava anys de lluita per participar en aquestes reunions i de fet havia estat convocada a dues amb anterioritat acabant la segona amb l’expulsió del delegat de la Secció Sindical a instàncies del senyor Chinchilla. En assabentar-se la Secció Sindical de la convocatòria de desembre presentà un escrit per registre on demanava ser convocada per poder defensar-se de la seua expulsió de la Comissió celebrada el 29 de febrer de 2012 i seguir amb la seua normal convocatòria en aquest òrgan. Només mirant les dates ja ens podem fer una idea del talant “negociador” de l’Ajuntament i de la poquíssima transparència amb els sindicats que no són afins.

L’alcalde, Sergi Ferrús, no volgué convocar-nos per escrit però via watsapp indicà al delegat de la Secció Sindical que es presentara a la reunió. Tot i lo irregular del moment el nostre delgat es va presentar a la Comissió Paritària i allí es va parlar de la petició de CNT-AIT ja que formava part de l’ordre del dia. Amb l’oposició d’ofici del representant d’UGT, Chinchilla (no és treballador de l’ajuntament però no es mou un fil sense que ell ho aprove), i l’ambigüitat de l’alcaldia, la Comissió va aprovar que mentre no haguera un reglament que ho prohibira els representant de la CNT-AIT serien convocats. També es va aplegar al compromís de convocar Comissió per a gener. Estem al mes de setembre i encara estem esperant.

 

En comptes de convocar la Comissió Paritària com estava acordat l’alcalde va decidir convocar per al 27 de març de 2019 una reunió de la Mesa General de Negociació on sabia que la CNT-AIT no podria aplegar i en el súmmum de despropòsits portava a l’ordre del dia l’aprovació de l’acta de la Comissió de 10 de desembre de 2018 on es decidia convocar a CNT-AIT a les reunions de la mateixa. Un punt totalment fora de lloc ja que ens sembla inaudit que una Mesa General de Negociació aprove les actes de la Comissió Paritària d’Interpretació del Conveni Col·lectiu.

En qualsevol cas no es va aprovar res per què la Mesa no es va poder constituir per l’oposició, com no, dels de sempre. En aquest cas al·legaren que la CGT, convocada a la Mesa, no podia estar present ja que no havia aconseguit representació en les eleccions sindicals per part de funcionaris i personal laboral, limitant-se la seua representació només als laborals.

Sorprenentment, o no tant, l’alcaldia va transigir i la Mesa no es va constituir. Tampoc convoca la Comissió Paritària on la CNT-AIT ha presentat per registre un document on denúncia el no acompliment del Conveni Col·lectiu en punts tan importants com el pagament de medicines o la pòlissa d’assegurances que l’empresa ha de suscriure per cada treballador. Pensem que la no convocatòria de la Comissió té per objectiu frenar les reivindicacions del nostre sindicat i que no puguen ser conegudes per la resta de treballadors. És per això que ho denunciem públicament ja que la nostra Secció Sindical queda indefensa davant l’actitut de l’empresa.

Com a notícia de darrera hora el nostre sindicat s’assabenta de la convocatòria per al dia 6 de setembre un altre cop de la Mesa General de Negociació, convocatòria que tot i no ser possible assistir per legalismes ridículs ideats per barrar el pas al sindicalisme combatiu el nostre sindicat ha de rebutjar ja que el que ens interessa als treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Pedreguer és que el Conveni Col·lectiu es complisca en la seua totalitat i això passa per convocar la Comissió Paritària d’Interpretació del Conveni Col·lectiu amb la presencia de tots els sindicats com així es va acordar.

 

LES TREBALLADORES DE LA NETEJA DELS EDIFICIS MUNICIPALS.

Una altra lluita en la qual la nostra Secció Sindical de CNT-AIT està immersa i de la qual l’Ajuntament de Pedreguer fa cas omís és per a que s’aplique d’una vegada el Conveni Col·lectiu del Personal Laboral de l’Ajuntament de Pedreguer a les 11 netejadores en plantilla.

L’1 de desembre de 2017 l’Ajuntament rescata el servei de neteja d’edificis municipals que feia anys que anava subrogant  a empreses cada vegada més mafioses i que confiaven el seu benefici a l’explotació de les treballadores de la neteja per poder abaratir el cost del servei i així generar beneficis. Des d’aleshores no ha fet cap pas per aplicar el Conveni del Personal Laboral a aquest col·lectiu fent reunions amb les netejadores plenes de fum i sense cap resultat concret. Això sí, les posa al cens electoral de les eleccions sindicals, voten i són votades, ostenten càrrecs dins les seccions sindicals i algunes aniran a la Mesa General de Negociació però sembla que no són encara del tot treballadores municipals.

La nostra Secció Sindical ha demanat per registre una reunió amb l’alcalde per tal de desbloquejar la situació i encetar una negociació constructiva on les treballadores municipals de la neteja puguen ser tractades com a qualsevol altre treballador de l’Ajuntament de Pedreguer. Ja ha passat un mes i no tenim cap resposta. A l’Ajuntament de Pedreguer tot va molt ràpid llevat dels drets laborals i sindicals que tenim clar no estan en l’agenda de l’equip de govern.No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>