PRIMER DE MAIG ANARCOSINDICALISTA

Filed under: General — cntaitmarinaalta at 4:00 pm on Divendres, abril 26, 2019

PRIMER DE MAIG ANARCOSINDICALISTA

 

Cada 1er de Maig des de la CNT-AIT de la Marina Alta ens manifestem per a recordar la importància d’aquest dia per a la lluita internacional pels drets de les treballadores i  treballadors. Com cada 1er de Maig, ací estem per a mantenir viva la memòria d’aquells cinc primers màrtirs del moviment obrer anarquista.

Els fets de Haymarket, a maig de 1886, on milers d’obrers es varen mobilitzar amb la vaga general per a reclamar la jornada laboral de 8 hores, va tenir una dura resposta per part de la patronal i de l’estat. Després d’un procés on va quedar clar per a què i a quí servix la justícia burgesa 5 anarquistes foren condemnats i executats.

“El principi fonamental de l’anarquia és l’abolició del salari i la substitució de l’actual sistema industrial i autoritari per un sistema de lliure cooperació universal, l’única cosa que pot resoldre el problema que es prepara. La societat actual sols viu per la represió, i nosaltres hem aconsellat una revolució social de les treballadores i treballadors contra aquest sistema de força”.

Aquestes paraules de l’Albert Parsons posen en clar la voluntat del moviment obrer. L’emancipació de les treballadores i treballadors, l’abolició del règim del salari, més que la millora de les condicions de treball. L’unitat d’acció obrera, més que el pacte social, continuen sent les finalitats de l’anarcosindicalisme internacionalista.

Al 1er de Maig no farem córrer la flama de la conciència obrera cremant cadascuna de les pors de la classe obrera: no ens defendrem dels atacs continuats a les nostres condicions de treball; deixarem que la nostra companya del costat patixca sola les misèries del sistema, perque així ens ho han ensenyat. El 1er de Maig hi estarem ací per a demostrar que no, que la solidaritat i el suport mutu entre iguals són més que principis, una necessitat; sense delegar, sense tecnificar ni professionalitzar les nostres lluites, és l’única via possible per a la defensa dels nostres drets; que lluny dels polítics i la patronal que intentaran instrumentalitzar l’auto-organització de les treballadores i treballadors, hi estarem ací per a treballar sense enganys per les nostres aspiracions d’emancipació i justícia social.

Des de la CNT-AIT de la Marina Alta continuem insistint en treballar des dels principis de la Solidaritat i el Suport Mutu, mitjantçant l’acció sense intermediaris per  la consecució del Comunisme Llibertari. Rebutjem el parlamentarisme i la suposta representativitat amb la que els intermediaris ens traeixen una vegada darrere altra, mentre posen la mà als seus benefactors.

Enguany hi estarem a Alacant, a les 12, en la manifestació des de les escales del Jorge Juan i posterior concentració a la plaça de la Pipa i dinar de fraternitat.

Ahí estarem! Vine amb nosaltres!

UNIÓ, ACCIÓ I AUTOGESTIÓ!

SINDICAT D’OFICIS VARIS DE LA CNT-AIT DE LA MARINA ALTA.

lamarinaalta@cntait.org

Apartat de correus 159, 03720, Benissa

blogscat.com/a/cntaitmarinaalta

Mòbil: 633 86 15 66No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>