CRÒNICA DEL 8 DE MARÇ, DIA INTERNACIONAL DE LA DONA TREBALLADORA.

Filed under: Anarcosindicalismo,Marina Alta — cntaitmarinaalta at 3:59 pm on dissabte, març 9, 2019

CRÒNICA DEL 8 DE MARÇ, DIA INTERNACIONAL DE LA DONA TREBALLADORA.

El passat divendres 8 de març es commemora la jornada del 8 de març com a Dia Internacional de la Dona Treballadora i la CNT-AIT de La Marina Alta va fer acte de presència amb diverses activitats.

El nostre sindicat, que havia editat unes octavetes per repartir al llarg de la jornada en els diferents llocs on teníem previst fer alguna activitat.

Al matí es va fer un piquet informatiu per la Vaga General Feminista a la gasolinera que l’empresa Gasorba té a Dénia amb companys i companyes de la secció sindical que CNT-AIT té organitzada en l’empresa. Al llarg del matí el piquet es va desplaçar a la Casa de Cultura de Dénia i al Mercadona proper.

A la vesprada el sindicat va acudir a la manifestació convocada a la localitat de Pedreguer on es va registrar una nombrosa assistència i on s’acabà de repartir tot el material editat específicament per a la jornada del 8 de març.

La manifestació de Pedreguer havia estat convocada entre d’altres per l’Ajuntament de Pedreguer motiu pel qual la secció sindical que CNT-AIT té al mateix va emetre un comunicat que es detalla a continuació:

COMUNICAT SECCIÓ SINDICAL CNT-AIT AJUNTAMENT DE PEDREGUER

Hui el nostre ajuntament convoca manifestació pels drets de les dones. Ho fa amb tota la barra i tan tranquil. Ara toca això, semblar el que no s’és i quedar bé amb tot el món. Per que per a lluitar i defensar els drets de les dones treballadores el que podria fer l’Ajuntament de Pedreguer és incloure d’immediat i sense excuses a les onze dones (11) dels serveis municipals de neteja en el conveni col·lectiu dels treballadors municipals. Donar-los a totes de forma immediata la jornada de 35 hores com a la resta, reconéixer-los l’antiguitat i els trienis i posar un quadrant de treball amb trellat i no la tonteria que hi ha ara. Però no, és més bonic convocar i donar suport al folclore inofensiu que reconéixer drets laborals a les dones treballadores. Des de la secció sindical de la CNT-AIT a l’Ajuntament de Pedreguer denunciem aquest greuge amb les ‘dones de la neteja’. Amb les companyes que estan llevant la merda (literalment) dels edificis municipals i amb les quals ens solidaritzem totalment.
VISCA LA LLUITA OBRERANo Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>