MANIFEST: Les persones amb discapacitat diem ‘Sí’ a la República catalana

Nosaltres també diem sí a la nova República catalana

Nosaltres, persones amb discapacitat  o persones estretament vinculades al sector de la diversitat funcional, defensem la creació d’una nova República catalana perquè l’emancipació de la nostra nació representarà una oportunitat per a avançar amb fermesa cap a una societat plenament inclusiva. Els sotasignats, doncs, diem sí a la nova República catalana i expressem el nostre suport a l’exercici de l’autodeterminació, un dret col·lectiu que ens és propi i inalienable. Reclamem la República catalana per tal de construir un país just socialment, garant de la igualtat d’oportunitats de tota la ciutadania i compromès amb els drets de tothom. Així doncs, diem sí:

Perquè necessitem i treballarem   per una cultura accessible i a l’abast de tothom.
Perquè necessitem i treballarem per fer realitat  l’accessibilitat universal als carrers i les places dels nostres pobles i ciutats..
Perquè necessitem i treballarem per uns transports públics de qualitat, plenament accessibles, com a eina de vertebració i equilibri territorial.
Perquè necessitem i treballarem per una educació de qualitat plenament inclusiva amb totes les garanties.
Perquè necessitem i treballarem  per un país que mostri i normalitzi totes les discapacitats i les capacitats  dels diversoscol·lectius que configuren la riquesa d’una ciutadania plural.
Perquè necessitem i treballarem perquè l’accés almón laboral en igualtat d’oportunitats sigui un objectiu prioritari.
Perquè necessitem i treballarem per un país en què les decisions es prenguin des del consens i la coresponsabilització activa de tots els sectors implicats.
Perquè necessitem i treballarem per un nou país que es construeixi de baix a dalt i que respongui amb honestedat i claredat a les necessitats quotidianes.
Perquè necessitem i treballarem per un país que actuï des del convenciment que  les necessitats de les persones amb discapacitat de Catalunya són essencialment les mateixes que a la resta d’Europa i del món.
 
CECS PER LA INDEPENDÈNCIA
 
Si voleu donar suport públicament al nostre MANIFEST podeu enviar un correu a [email protected] o fer clic al següent link
FORMULARI MANIFEST

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *