UNA CRONICA QUE RECORDA MOLT ELS INVENTS AMB GASOSA………….O POTSER AMB WHISKY TARRAGONI

La Vanguardia espanyola. Artistes del comtat.

UNA CRONICA QUE RECORDA MOLT ELS INVENTS AMB GASOSA………….O POTSER AMB WHISKY TARRAGONI.

Una TV3 i TVE com Netflix. -Lluis Amiguet

El passat 3 de juliol, el periodista i escriptor Lluis Amiguet va escriure i difondre a la Vang. aquest article.(vegeu-lo al final sencer) Crec que mereix expressar alguna opinió, atesa la qualitat de l’autor.

Sóc ben sincer i llegeixo fa molts anys cada dia La Vang. començant per la darrera pàgina , la de la Contra, de força més interès que la portada. La Contra es potser la mes valuosa nova aportació a la premsa catalana dels darrers anys. I per les seves contres, en LLuís Amiguet s’apropa molt (es la meva opinió) a la Ima Sanchis, mentre que el Víctor Amela resta destacadament en 3a. posicio del trio de la Contra de la Vang.

A més, recordo a un Lluis Amiguet molt, molt, jove, i les seves molt bones cròniques in situ dels recents independitzats països bàltics i també altres cròniques internacionals. No el conec, però li tinc un gran respecte, pel rigor en la seva feina i també, en general, per la major part de cròniques a Opinió que publica cada mes, habitualment.

I entre el respecte professional que li tinc, incloc també que no hagi esdevingut un “travestit parcial” del seu nom i cognom, com han fet, de manera horrorosa, altres col.leguis (la Lola/Maria Dolores o el Vert/Verd, com una nou virus de la Vang.).

Amiguet no “existeix”, ortogràficament, en català (aci, a la nostra nació catalana no hem afusellat ni ens hem deixat “copiar” el lleig “amiguete” de l’espanyol/castellà, tant lleig i alhora tant extés, sobre tot, pels Madriles.

Madriles es , la conurbació de deslleials i antiquats que ens roben col.lectivament el 100% dels 16.000 ml.lions anuals d’expoli fiscal, que ara ja se situa, suposo, en els 18.000/19.000 milions d’euros furtats cada any al poble de Catalunya. Total son 3 bilions 168.000 mil.lions de les antigues pessetes cada any. . Son 2.500 euros fotuts/perduts cada any per cada català viu. Multipliqueu pel nombre de persones de la vostra familia, i multipliqueu per les dècades que potem aixi.

Bé, m’ha sobtat, ben sincerament, la lleugeresa de la crònica d’en LLuis Amiguet . Suposo que haurà tingut molta pressa en fer-la, per motius professionals, perque les dades que inclou son francament horribles i falses.Sempre hi ha excepcions en el bon treball habitual, i no seré jo, un vulgar observador, qui pugui fardar de no cometre moltes errades.

Vull suposar que la calorada de la setmana passada i d’aquesta també hi haurà tingut a veure.

Comentem continguts:
Primerament, em sorpen que parli nomes de TVE i de TVE, les publiques, pero nomes algunes.

Les de Madrid, Pais Valencià, Galicia, Castella-Lleo, ANdalussia, Castella-la Manxa, la d’Euxkadi, la de les Illes, la de Múrcia,.. O sia, que “perdona” a les televisions autonomiques amb menys audiències i amb mes perdues acumulades, no se sap perque, i “tracta amb carinyo de 3a. via, tant perillosa per falses dades sempre” els darrers anys.

Però seguint aquesta moda infernal de la 3a. via, en Lluis Amiguer perdona als oligopolistes (o ja gairebé monopolistes) grups d’ANtena 3 (antena 3, la sexta, Neox, Nova,+ Mega +…..) i de Telecinco (tele5, Cuatro, FDF, Boing, Divinity,Energy, Be Mad,) o les de Discovery (DKiss, Discovery, etc.). Son, per a Amiguet, com ens diuen del rei espanyol:intocables.Deus a la terra.Lucifer el 3/10/2017,segurament.

Per que no s’inclouen els anomenats “grups privats”, que son paràsits del govern espanyol, i que estan exempts de pagament de llicències anuals per emetre, en un camp radiotelevisiu i radioleèctric (radio) ,que està definit (aixo no ho recordeu, unionistes/constitucionalistes/tercera via,) si definit,com una competència exclusiva de l’Estado Español que ens ofega.

I NO COBRA RES PER TENIR EMISORES I EMISORES, PER POSAR MES ANUNCIS DE PUBLICITAT, GAIREBE, QUE HORES DE CONTINGUTS NO PUBLICITARIS…………….MENTRE la nostra desgràcia d’alcaldesa Col i AU, farda de fer pagar (no als Ibex 35, no..) als finalitzadors de la Sagrada Familia de Barcelona (l’estat no ha aportat mai res de res, ni la Generalitat, ni l’Ajuntament de BCN), obra 100% privada, que paguin una altissima licència d’obres a la demoniaca Col Au.

Per que, ben valorat Lluis Amiguet, nomes comentes TVE i TV3???? Es la consigna de l’Ibex 35?
No fotem.No fotem. O la maniobra ve de Tele5 i ANtena 3, que no gosen de gaire salut ara.

Et deixes prop de 15 teles autonomiques governades pel Psoe o pel PP, i les “anomenades privades” (oblidant sempre que son concessionàries per temps no indefinit d’espais radiolèctric que no son seus,sino competència exclusiva de l’estat espanyol que tant adoreu….)

Es fals que les teles privades (un oligopoli de 2, res de llibertat d’emissio) no ens costin diners als ciutadans i ciutadanes.

Per que van prohibir que TVE seguis emetent anuncis..i ara estan aixecant el peu de la prohibicio? Per donar diners, de la publicitat, als dos grns grups privats oligopolistic.

Per que no limiten els minuts d’anuncis, com està limitat, per exemple, a França i Alemanya, entre d’ltres.? Per la subordinacio del PPPSOECS’s a ambdos grups televisius.

Per que no se’ls hi prohibeix fer anuncis de jocs de loteria, apostes, poker i joc on-line, no soalment en horaris ifantils,sinò les 24 hores? El tabac sí està prohibit.

L’alcohol i el joc, no. No son cap servei public, ni han tingut que fer cap inversio significativa en xarxes i torres de telecomunicacions, que els hi ha posat i regalat l’estat.

Les televisions privades són, exactament, com les autovies gratuites que l’Estat ha escampat per la Peninsula excepte a Catalunya, i amb sobredimensio a Madrid, al desert centric espanyol, a La Manxa, ANdalussia, Múrcia, la vella Castellaa ,Lleo, Asturies……………..de les quals hem estat, els catalans, discriminats i alhora paganos amb el robatori anual de l’expoli fiscal d’Espanya contra Catalunya.

b)- L’invent amb gasosa…o amb whisky tarragoní en dies d’altissima calor.

Es un gran invent………el que proposa l’amic Lluis Amiguet……….però es impossible, es sectari, es per donar mes canxa i mes moneys als dos grups monopolistes d’Antena 3 de Telecinco… i per fer desapareixer la mínima presència de televisions publiques i ràdio publica a Catalunya i a Espanya,si alfinal, per reial borbonic decret llei del Sanchisme i del Psoe, el 2.500 arriba a fer-se.

Per les audiències? Tots sabem que Netflix, i HBO, estan fet molt mal als grups privats oligopolistes de Tele5 i ANtesn3. I també a TVE.

A tv3 no gaire, mínim, perque segueix sent líder d’audiencia a Catalunya mes rera mes, anys rera anys, unic lloc de la Peninsula on una televisio publica catalana està pel damunt, en audiencia, a Tele5 i a Antena 3.

Ja no en teniu prou amb l’escandalosa campanya mediàtica madrilenya i ecspanyola contra TV3 i Catalunya Radio. A mi i als meus, i a l’audiencia -la mes elevada a Catalunya- no ens adoctrina politicament ningu,cap mitjà, i menys el Grup Godó..

Els espanyols, privats o publics, no ens agraden i no els mirem gairebe, i, mira per on, es TV3 la que ens agrada mes per la seva qualitat i programacio. Aixo no pot ser objecte de cap 155.,he he.

Em sembla molt hipòcrita, i corporativista, això de dir que se salvin les redaccions de periodistutxos i que segueixin amb els telenotices i telediarios.

Però, excepte això, a fer de Netflix…………..a l’espanyola, a la xapusseria. Compares les sèries que ofereix Neflix o Hbo amb.les produccions espanyoles, espanyolistes, analussades, casposes de TVE?? Qui se les mirarà altra vegada? Ningu.Potser gent gran d’algunes zones de l’Espanya cañi.

I vols lluitar comercialment amb grans produccions de Hollywood, Usa, ANglaterra, Alemanya, i grandissims actos i actrius d’ara, no del segle XVII, de la recuperacio de series historiques de TVE?

NO fotis,carai, no fotis. On es fan les grans produccions exitoses de sèries televisives actuals de grans cadenes (les 4 nordamericanes, la BBC, Sky, les alemanyes..Hbo, Netflix..).

A més, hem de passar (per reial decret també, per l’article 155, per la Constitucion ecspanyola…)potser (ilegals totes aquestes vies, a trure’ns la llibertat de no voler pagar un bodrio com el que proposes?

El problema, benvolgut LLuis, es el futur dolent que ja ha començat per a Tele5 i per Antena 3.I ara, em diràs radical, i no se perque: a Estònia, Letònia, Lituania, Polònia, Eslovènia, Kosovo, Croàcia, etc.als països escandinaus…) entren lliurement a les llars de tots els països citats les cadenes ruses, les de Qatar, etc..??. No. I No. SI a Espanya no entren lliurement ni les francese ni ls italianes,…hem de fer grans els cortijos monopolistes de tele5 i Antena 3 i salva-los un temps mes de la seva inevitable decadència, pèrdua d’audiència, i de publicitat? No, perque no ens dona la gana, i perque som majoria.

Una hiòtesi, d’una Catalunya independent els propers anys, els hi comporta un risc greu, segurament, per al seu mercat publicitari a la peninsula.

Perquè, ai las,amb una Catalunya independent l’espai radiolèctric seria de competència exclusiva catalana. I, ai, quines condicions posara el govern independent català per a les emissions televisives i de ràdio? Doncs les que Eslovàquia te i gestiona, diferents de les de la Txecoeslovàquia anterior, i als estats bàltics, i a Eslovènica, etc……………emetre en català, espero, i pagament d’un grossen llicència anual, i….etc. etc.

Adeu “grups televisius espanyols d’ara” al mercat d’una Catalunya independent. He, he, nomes pensar aquesta hipòtesi disfruto molt pensant en els amos i artistes actuals d’aquests dos grups monopolistes…..

No te n’adones o no recordes que a la Unió Europea de Radio Televións Publiques hi ha 117 emisores diferents de mes de 40 paisos diferents (nomes 15 emisores o cadenes de radio..pero si 102 televisions publiques, i no hi son les autonòmiques -gràcies al bloqueig del Borrell de RTVE- i que NO S’HA TANCAT CAP EMISSORA DE TELEVISIÓ DE RADIO PUBLIQUES EN 30 ANYS I TENEN BONA SALUT FINANCERA I D’AUDIENCIA? PER QUE NO US EN VOLEU ADONAR.

No entenc per que aquesta idea bon (?)a amb gasosa..o amb whisky tarragoni NO LA INTENTES ABANS A GRAN BRETANYA.

LA BBC, QUE PASSI A SER COM LA TEVA PARIDA PROPOSA PER A RTVE I TVE -I CAP MES, ES CURIOS I REALMENT FA MALPENSAR MOLT I MOLT-. o sia que BBC segueixi sol amb els noticiaris I CREIN UN NETFLIX ANGLES AMB LES SEVES MERAVELLOSES PRODUCCIONS.

MES AUDIENCIA PER A SKY NEWS, AMIC LluIS… Amiguet, UNA REDUCCIO FORTISSIMA DEL PRURALISME CULTURAL, I AIXI, ELIMINES LA BBC. O A ALEMANYA,……………. ES UN ALTRE OU DE COLOM, AmB MOLTA GASOSA……PERQUE VOLS COMENÇAR AMB TV3?

AH, PEL FRACAS ESPERPÈNTIC I BESTIAL DEL CANAL 8 DEL GRUP GODO, I ELS 35 MILLIONS D’EUROS DE PÈRDUES GENERATS? Per que no ho finança la Caixa, on el Comte de Godo està aposentat fent de cul i merda amb l’exnotari psocialista i ara columnista -dolent dolent- dels diumenges, i amb il kapo di kapos Isidre Faine? Encara podrien passar-ho, com molts anuncis, per Obra Social, amb fan amb patrocinis esportius, etc, et, etc.

Crec ,dissortadament, que es veu el llautó i que tu hagis caigut(o no?) a la trampa. Finalitats brutes, sempre brutes,..per intentar reanimar els jodidos Tele5 i Antena 3. Doncs si no en saben mes, que pleguin. No passa res.

I et dono la solucio, per amistat: que el Netflix ecspanyol que proposes el fundin Tele5 i ANtena 3, nomes ells dos, i possin les seves grans produccions artistiques ( el Salvame, el de Luxe, allo que diuen que fan a les platges d’Hondures, els supervivents, els castissos capitols madrilenys de la comunitat de veins de villadidac de abajo, les gales del 31 desembre, les seves obres teatrals (quines???,ningu n’ha vist) o aquellls ligues trucats entre noies aspirants a la fama i nous guapos pero tontissims, no recordo com se diu,….), si, si, que facin el Netflix Espanyol Constitucional Tele 5 i ANTENA 3.

VES A PARLAR AMB EN CREHUERAS (compte que hi encara algun fill Lara inteligent..) o amb l’Italia de Tele5, el nan del Berlusconi, el gran psocialista amic intim del gran Bettino Craxi, el lider psociata italia tant inteligent,…que va morir a Tunisia on s’havia escapolit de les trampes financeres que jutjava la justicia italiana.

Jo, particularment, disfrutaria molt amb aquest nou Titanico (Titanic en petit i en espanyol) del Neflix de Tele5/Antena 3. 5 anys de vida…No crec. Màxim, i patint molt, 3.

c). Dades erronies del teu pla. Pura ressenya.

c.1.- subvencions anuals a RTVE d’Hisenda de 344 M.euros. Si es el que diua la web de RTVE. Però la subvencio d’Hisenda NO SON, NI MOLT MENYS, ELS INGRESSOS I DESPESES ANUALS DE RTVE.

C.1.1-la pròpia RTVE diu “RTVE presenta para 2016 un presupuesto equilibrado, con 974 millones de euros de gastos de explotación-http://www.rtve.es/rtve/20150812/rtve-presenta-para-2016-presupuesto-equilibrado-974-millones-euros-gastos-explotacion/1198680.html.

974 milions anuals,el 2016, prressupostats per a despeses d’explotacio. Despeses reals total al voltant de 1.100 M. euros, 3,5 vegades mes que els 344 M. que dius.

2.1.2.-La UGT demana, per al 2016, un “finançament estable” de 1.200 M. euros.
“La propuesta de UGT que pide una “financiación estable” fija en 1.200 millones de euros el presupuesto de RTVE, lo que significa unos 200 millones más de los 973 millones que tiene actualmente el presupuesto de la Corporación. De estos 1.200 millones, el 60% deberían ser aportados por el Estado y el 40% restante se obtendría según la actual Ley de Financiación a excepción del artículo 6 “que se ha mostrado claramente ineficiente”. En este apartado la actual ley establece que las operadoras de cable, telecomunicaciones y de televisión deben aportar parte de sus ingresos a la televisión pública.”

2.1.3.- Es mes que EVIDENT I OBVI, I REAL, que et manquen els ingressos per patrocinats, els cobrats dels aconteixements retransmesos (voltes ciclistes, partits o resums de futbol, altres programes on es fa propaganda de cotxes, motos, etc, etc. venda series, de capitols, etc, etc.

2.1.4.- Des del 2016 al 2019 els ingressos i despese del grup RTVE s’hauran situat ja en els 1.200 milions euros proposats ja per la UGT per al 2016. De 973 milions de despeses explotacio reals del 2016-pressupost aprovat- als 1.200 M. van 220 milions mes en 3 anys (2017,2018, i 2019).
La diferència amb els 344 M. que dius tu, nomes hi ha una diferència de prop de 900 milions d’euros.Prou elevada.

I dos informacions documentades ddel Grup RTVE: Manquen els ingressos per patrocitats, els cobrats dels aconteixements retransmesos (voltes ciclistes, partits o resums de futbol, altres programes on es fa propaganda de cotxes, motos, etc, etc. venda series, de cpaitols, etc, etc.

I,finalment, dues dades mes de RTVE: “15 Ene 2019 … La partida de RTVE sube por primera vez en tres años, hasta 376 millones de euros” i “Más de 6.300 trabajadores componen la plantilla de RTVE. 2015”- Mes de 6.300 empleats. De res, Lluis.

c.2.- CCMA- La Corpo que finança, en part, a TV3. Tu parles de 256 milions d’euros per a la CCMA (Mitjans audiovisuals, si, i ja fa mes de 2 anys que desapareguè el nom anterior que tu mantens de CCRTV).-

Són menys, clarament menys, els qui van a TV3 i a Catalunya Ràdio. La CCMA també finança i subvenciona en gran part la producció d’audiovisuals del sector privat català de prooductores, i no totes, ni la meitat, acaben en capitols o part de sèries que emetrà en el futur TV3.

Mira els documentals i pel.licules catalanes que han estat presentades a festivals catalans i internacionals i veuràs en gairebé tots la participacio financera de la CCMA.

Per a TV3 i Catalunya Ràdio la subvencio publica de la Generalitat se situa entre 180 i 200 M. euros/any (una cinquena part,encara no, que el pressupost de despeses del Grup RTVE…….i unna audiència, a Catalunya, de TV3 (unic lloc on emet) del 70-75% superior a l’audiencia de RTVE a Catalunya.

d) La teva conclussio primària, i erronia i impossible, all`de “La quota bàsica mensual de Netflix és de 7,99 euros: per què no pagar 2 o 3 euros al mes pel paquet de continguts d’entreteniment de TV3 o de TVE? –

Ja he comentat que l’entreteniment de Tv1 en series i produccions es casi nul, perque son molt antigues i d’escassa audiència de les noves generacions.

TE N’OBLIDES, TAMBÉ, AI, LAS, que amb la quota mensual meva a Netflix (i de tothom) puc fer que arribi a 4 persones diferents (familiars o amics, jo i 3 mes, la qual cosa, deixa la quota mensual a Netflix, real, per persona que se’l mira i l’utilitza in crescendo, es de 2 euros/mes per persona.

Ui, igual que el que tu proposes, de manera obligada per reial decret a tothom,perque ho dius tot, sense llibertat d’elegir com tinc i te tothom amb Netflix (associar-me, donar-me de baixa, canviar algun dels altres 3 beneficiaris..). Incomparable,of course, veure les produccions ultimes de Netflix amb les sères de cinema espanyol fastigos de la Carmen Sevilla, la Marisol, i altres “figures” ecspanyoles……..

Com tenen mes audiència els grups oligopolistes de Tele5 i ANtena 3, si els seus espectadors paguessin els 2 euros per a un netflix devaluat de continguts i de qualitat, com ho son i serien les possibles noves produccions dels 2 grups hisnas, encara tindrien mes recursos….pero la seva audiència seguiria baixant i baixant com ja passa ara.

Pero té una gran i positiva diferència, deixariu d’emprenyar i fer invents amb gasosa per a Tv3 i per a la CCMA. Queda clar, amic?

Per acabar aquestes frases “gracioses” sobre que ningu acaba de veure un programa televisiu,perque son dolents. Home, es allò potser de “pensa el lladre que tothom es com ell, pero no es cert. Es una hipotesi mai demostrada ni mai afirmada amb dades El zapping te la seva influència, com a simbol de llibertat individual.

Però et repto, amicalment, a que em diguis 50 noms de lectors i subscriptors de la Vang. que es llegeixin el 90% (no arribo al 100, t’ho poso fàcil..) dels articles d’opinio, de les informacions de periodistes de redaccio, dels suplements d’Andorra, de la CorpoMetropolitana, de l’Ajuntament de Barcelona en forma de pseudoanunci, PAGAT, per a enganyar el lector.., i ben pagat.

Nomes 50, si us plau i posaré els mateixos diners que tu per als “Altres Netflix inventats amb gasosa”. Ni a la Vang, ni al Mundo deportivo, (ho dic per experiencia propia) no llegeixo mai mes del 60% dels textos posats per la redaccio cada dia.

El seguiment d les produccions del Neetflix bó i del HBO bó (nordamericans, si, aixo dol pero es aixi, dels EEUU), no de les còpies absurdes, sense inversio previa, que proposes, depassa la mitjana de 75-80% de gent que inicia veure una sèrie i l’acaba.

Diferències abismals, noi. AIxò es la realitat, sense gasosa ni wisky tarragoni.

El que sempre queda clar es que el paper ho suporta tot, per alta animalada, somni, hipòtesi o tonteria que hi hagi.

Fins una altra, Lluis AMiguet.

Andreu Serra
5/juliol/2019

NOTA: l’ARTICLE COMENTAT DE LLUIS AMIGUET A LA VANG.

Una TV3 i TVE com Netflix. -Lluis Amiguet – 3/juliol -https://www.lavanguardia.com/opinion/20190703/463257952192/una-tv3-i-tve-com-netflix.html

Una TV3 i TVE com Netflix
0
Lluís AmiguetLLUÍS AMIGUET
LLUÍS AMIGUET
03/07/2019 00:08-Actualizado a 03/07/2019 06:34

Quant temps fa que no veu vostè un programa de TVE o TV3? Sencer, eh?, res de zàping.

Si fa més d’un any, com jo, entendrà que doni la raó al president del Govern, Pedro Sánchez, quan, en la seva última visita a La Vanguardia va anunciar que posaria “al capdavant de RTVE gent conscient de la gran transformació que s’ha de fer, perquè crec que RTVE podria ser un Netflix espanyol”.

Pel que fa al president Torra, no consta que s’hagi plantejat res de semblant (els Telenotícies semblen agradar-li), però convertir TV3 en un Netflix català també seria revolucionar la nostra indústria audiovisual.

En comptes de pagar amb els nostres impostos programes que no veiem, costeja­ríem els de qualitat que sí que veuríem. Parlem dels 343 milions de pressupost anual de RTVE i dels 256 de la CCRTV. A cadascun dels catalans, que paguem les dues, ens costen 41,3 euros a l’any.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *