ANÒNIMS – TERRORISTES? DE GRANS I MITJANES EMPRESES QUE DESPRECIEN ELS SEUS CLIENTS?

Com més va creixent de forma exponencial els ANONIMS que rebem per tots els dispositius. Mails, correu de propaganda no demanada, missatges impersonals de El Tall Britànics, Aigues de Barcelona, Facebook, Endesa, Grups d’hotels, Su Pais, su Periòdico, Carrefour,el BBVA, el Santander, etc., etc.

A mi em molesta, com més va més, aquest ANONIMAT REMITENT, aquesta manca de responsabilitat, manca de servei, voluntat manifesta d’amagar-se sota la marca de l’empresa sense donar cap nom, cap mail,cap telefon, cap carrec mitjà, elevat,i departament, per a poder-ho comentar, discutir,criticar negativament o positiva, en definitiva contestar. En canvi tots aquests missatges van adreçat al meu nom i cognoms, amb la meva adreça, de forma personalitzada.

I com no se qui colllons m’ho ha enviat o qui se’n fa responsable, no li puc contestar dient que no m’enviin mai mes res que no hagi demanat, I si truco a la centraleta de l’empresa, no vull passar-me, i pagar, temps i minuts d'”Esperi un moment ,i musiqueta”, “no es aquest departament i musiqueta” i aixi in eternum, fins que penjo als 5 minuts. Temps perdut, malgastat i mes diners perduts.

Hi ha, crec, un aspecte cabdal, encara que no hi pensem gaire, de que estigui sent víctima d’un frau o d’una estafa (si, com aquell banc holandes que et processa el 1 euro i numero de targeta que demanen per a un bon premi sota una marca molt coneguda i solvent, que ,si piques pel mail que t’envien, el dia seguent et fan un càrrec a la targeta de 30 o 40 euros, i a prendre pel sac. Ni premi, ni marca coneguda, perdua de 2 hores, pel cap baix, per anar a fer una denuncia, que es “imprescindible” per anar in person a l’entitat financera,i que, 1 mes o 2 desprès, et tornin els diners estafats.)

Ara fa poc temps, si puc retornar a una adreça coneguda el missatge rebut no demanat, els hi dic al mail que he rebut una comunicacio seva terrorista per ser anònima, sense el nom de la Sra. o Sr. que es faci responsable de la comunicació, i que davant aquesta possibilitat terrorista de que emprinn la seva marca, s’abstinguin d’enviar-me mai mes res.

Se que no queda, potser, massa maco, això d’adjectivar els seus missatges com a “terroristes”,possiblement, però es molt pitjor la seva mala educacio d’enviar publicitat, factures, pressupostos, sense cap nom de ningu responsable del contingut enviat.

Afegiria, també, aquesta obsesa mania del “tuteig” indiscriminat, per telèfon, a qualsevol hora del dia o de la nit de publicitat de Vodafone, AMesa, Movistar, i també als futlletons de propaganda no demanats. No saben la meva edat? Ah, es que soc carca….. Mes inutils, i això si, despreciables, i ineptes ho son els/les responsables de marqueting mal entès de moltissimes companyies d’aparent gran prestigi que s’han deixat véncer per un costum que no adiu amb els 40% dels seus clients, pel cap baix.

Sí, pot semblar una “tonteria”, pero el cert es que aquests dolentissimss responsables de màrqueting hispànic no ens tracte com a persones vives, i ells s’amaguen com si fossin de veritat terroristes.

Al primer ministre, al President de la Generalitat, als consellers, als presidents i vicepresidents dels 5 bancs oligopolistes i malèvols d’aquest estat que està en almoneda, vull pensar, segur, que no els hi envien el mateix que a mi i a la resta de persones vives.

Perque, també hi ha una altra posicio, tambe provada, d’adreçar un mail o carta als presidents i consellers d’aquest banc informant-los d’una incidencia en el servei de la seva empresa, amb tuteig, i fixant un termini de resposta.Ai, ai, ací, si que sonen els telèfons (si els hi dic) dient-me que ho han passat al departament tal o qual (tampoc diuen persones responsables,..té colllons) i em tracten de Vostè. L’emprenyada d’aquest presi ha estat notable, pero no es dedica a pensar les pèrdues de temps i nul,gairebé, negoci, que consegueixen amb aquests futllletons de publicitat trucada, amagant moltes clausules, tuteijant-me per que això ho decideix un de màrqueting del banc, mes que totxo, imbècil.

Estem a l’estiu, si, i crec que valdria pena oposar-se a aquests costum gens innovador, sino desprecible amb les persones, que ens envien tantes i tantes companyies. O sia, que us suggereixo tornar-ho amb això d’ANONIM TERRORISTA, quan no son signats per ningu, i, els qui ho vulguin, (jo sí) reclamar el VOSTE o el VOS i no acceptar el tuteig, si no ens agrada.

En definitiva, es tracta d’anar aconseguint que ens TORNIN A TRACTAR COM A PERSONES, no com n´meros o com a grans de sorra inanimats. Ah, i el fracàs d’aquell invent del professor Franz de Conpenhagen del conte, del GESTOR/GESTORA Del nostre compte, sUGGEREIXO TAMBÉ QUE NO sE’L CREGUIN. ES PURA IMATGE FALSA. (pel mig, el trasllat a una altra oficina, despres, quan passen mesos, es presenta una persona (o no existeix) per mail dient que es la nova gestora i està la meva disposicio,..Fals. Vols informacio sobre un crèdit i que hi passssis i t’andrà el director o la directora, res del gestor/ra,que d’això no en te cap d’atribucio, li plantejes una altra cosa i, quan funcionen be, creuen, i s’equivoquen, fan de “corre, ve i diga-li” i al cap de 2 dies et trasllada el que l’empleat expert et diria en 2 minuts,..pero el gestor és el gestor………..I un conte de fades, (lesvances,l’altre trasllat, la prejubilacio, etc., etc. ESTIC COONVENÇUT QUE NO ENS VOLEN TRACTAR COM A PERSONES CONCRETES , no com a grans de sorra del seu Data Base que no saben fer anar. Aquest cas del BBVA el puc acreditar. Ara, ja fa anys, es clar, no en soc pas de client)

ANDREU SERRA
3-juliol 2019

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *