La VANG KAROLINA, una casa de barrets -. (1)

La Vang Espanyola -aviat ho tornaran a posar- ha passat, per la seva (no de tots els redactors, però gairebé..)linia encetada amb l’acomiadament de Josep Antich pel Màrius Karolino, lacai ambiciós i dolent periodista des de sempre.

Recordem que va ser el periodista de la Vang. destinat nomès a seguir, és a dir, anar a tots els viatges dels Borbons reis per la gràcia de Franco a la Sarsuela, sempre elogiant els monarca i els hereus, sempre dient que ha triomfat on ha estat o anat i callant com una puta Karolina els problemes, les discussions internes, les caceres per l’Africa colonitzada, els toros, els xiulets cada any a la final del Kopa seva, amb els espectadors catalans enregistrats per la bofia pegona que va causar 1000 ferits catalans, amb una perdua d’ull inclosa, durant el matí del 1/O, quan van intentar aturar les bofies estatals salvatges el triomfal, espectacular i gran triomf del sobiranisme i de l’independentisme.

Es evident que el Marius Karolino va ser molt dolent, professionlmaent, de pilota cortesa dels Borbons. La prova, la Maria ANgels Alcazar, segueix amb les mateixes “obligacions”, però ho fa sense posar el cor, i previament, i ja de molt jove, havia demostrat la seva categoria professional com a periodista, sent l’azimut que mai va olorar el Marius Karolino.

La reducció de les vendes en paper de la Vang. Karolina es estrepitosa, continuada , i econòmicament molt severa per al compte de resultats del Grup.

Entre la reduccio -com un tsunami-de les vendes en paper, desprès de la fatidica contractacio de l’editora de Josep Cuní per al canal 8 per part del Grup- decisio d’encadenar-se al psociata acreditat i pesetero integral Josep Cuní i la seva productora-, que va causar pèrdues superiors als 30 milions d’euros.

El canal 8 ha estat una altra gran font de pèrdues continuades economiques – a mès del gran tornat ( a les butxaques d’en Cuni-), que han situat ara com un canal d’un poble de 1.000 habitants, que s’ha de nodrir – qui ho diria!!!- de programes, tertúlies i retransmisions esportives de Barça TV, gestionada força be pel propi Barça i per Media Pro.

El canal 8 ha perdut tots els programes d’audiencia notable, com fou el cas del molt bon professional – i gens dilapidador de diners- de l’ALfons Arus i la seva tradicional troupe.

I es ben curios, realment contradictori, que nomes RAC-1, la cadena radiofónica de la màxima audiència a Catalunya, i que emet nomès en català, i darera emisora posada en marxa pel Grup Godo, sigui el gran tresor comunicatiu del Grup, tant en una gairebe milionària audiència habitual ,des de fa anys, com l’unica emisora que genera beneficis economics notables

Cap gran grup editorial i amb diaris ben valorats per les audiències, te la mateixa estructura.

No es la ràdio el que els hi genera beneficis, sino la venda, audiència, dels diaris senyorivols dels diaris de paper.(NYTimes, WPost, FTimes, Time, Guardian, Le Monde,le Figaro, la Republica, el Corriere de la Sera, els grans diaris alemanys i austriacs, etc.), que guanyen diners, i molts/bastants amb el diari en paper , banderola i prestigios símbol dels Grups editorials dels estats civilitzats.

Com Espanya no es un pais normal ni civilitzar, les contradiccions amb la praxis de les democràcies reals occidentals, son totals, anormals.

I si comparem els directros d’aquests grans diaris democràtics i occidentals amb el Marius Karolino, per aci estan a les beceroles…o en front no demoocràtic.

Gràcies al Marius Karolino que ha aconsegut que nomes la informacio internacional dels corresponsals a l’estranger pugui justificar, com mes va meneys, el pagament diari del paper o de la subscripcióò, que ha disminuit encara pitjor que el rendiment del Reial Madriz a les dues darreres lligues espanyoles de futbol, on ha aconseguit situar-se a 36 punts del líder Barça.

Sense Rac1, el grup la Vang estaria en el camí del Periodiko i de l’anterior Grup Zeta, on també es van lluir,-pobrets- amb el director del diari que va accelerar de forma rapissima la debacle del Grup Z, per la seva sectària desinformacio, notices Fake i articulistes que cobraven del Grup Z i del Psc-Psoe, pels seus ditirambs de cada dia als psocialistes mes corruptes d’Europa, i els atacs sectaris i sense proves, amb troles,trilers, i discriminacio envers els dos grans partits sobiranistes catalans.

Bé, en tenim prou -potser massa- per aquesta entrada. Aviat seguirem amb casos reals de les moltes desvergonyants desinformacion, tonteries i desinformacio de la Vang. no dirigida, sinó empesa cap el precipici economic, del Marius Karolino.

Com aperitiu, la portada del diari La Vang de dilluns 27/5, on el triomf esclatant del President Puigdemont a les europees de diumenge, ocupa, menys que un okupa fisic. , amb 9 paraules,en un requadre a la fi de la pagina, que es 1/4 de columna (això no es un diari, es un Marchena) front les 29 paraules i dos columnes amb escreix i foto,of course, al Sanchez d’Ecspanya.

També destaca sobretot que Ernest Maragall, el Tete, guanya a Barcelona, amb una grandiosa okupació de files, columnes a tot drap, superfotos, i tipus de lletres gegant.

Es un diari independent i neutral? Res de Res.

Ja no dona infrmacio, dona consignes del grup del 155 (Psoe- psc-Psoe, CS’s i Vox) anticatalà, com en l’etapa franquista, que ens va eliminar la minça autonomia que tenim.

Màrius Carol, prop de 66 anys, és un cínic integral que varia la seva línia d’actuacio com un grimpeur de mala baba. Evidentment, va treballar (?) a la redaccio de su Pais de Catalunya, d’allà saltà a su Periódico-Grup Z, i d’alla a la Vang., el 1988.

Als 25 anys,el 2013, fooragitat per discrepàncies amb la línia del diari impulsada pel bon director Josep Antich, el xicot Karolino es triat pel Comte com a nou director de la Vang., on tingue, com a prioritària accio i encàrrec, foragitar els periodistes que no fossin espanyolistes.I renovar la redaccio -carrecs, of course- amb gent pro-espanyolista i antinacionalista catalana.

La inestabilitat en la direcció de La Vang. ha estat prou important i frequent:

1983- LLuis Foix (bon corresponal i mal director), succei a Horacio Saenz Guerrero, que finalment aconsegui suprimir el terme “española” a la Vang. 4 anys
1987- Joan Tapia- Ex-pallaquista convers al Psoe i a Felipez Gonzalez. Fins el 2000- 13 anys
2001, Josep Antich, gran periodista i molt bon periodista. Sota la seva direccio aparegue l’edicio en català de la Vang., de mes vendes que l’edicio en castellà. 13 anys
2014- Màriues Carol. (en almoneda) 5 anys en curs.
Els directors “bons” no superen els 13 anys, i els dolents als 4/5 anys son canviats.

M’agradaria recordar l’etapa del gran periodista català i catalanista Manuel Ibañez Escofet a la Vanguarida, com a director adjunt., a partir del 1977.

Marcà epoca. (havia estat director del magnific TeleExpress i previament renovador i amb gran augment de vendes del Correo Catalan) Potser l’etapa mes brillant de la Vang.,durant la transicio.

La “renovacio” de la Vang feta per Marius Karolino fou rapidissima i,com era previsible, espanyolista de la a la z, i antisobiranista. Es a dir, contra la meeitat,creixent, del poble de Catalunya. AIxi pujà a directors adjunts a La “Lola” (en els articles)/M.Dolores en el mail!!, psocialista tuti pleni i deficient escriptora periodistica; i a Miquel Molina,.

Com a noves subdirectores a Isabel Garcia Pagan i a Llatzer Moix, que han tingut també, sobretot en Moix i la Lola, en les seves “anàlisis politiques”, un notable sectarismee i pèrdua creixent d’objectivitat.

El nomenament, mitjan 2018, de Jordi Juan com a Vicedirector, inmediatament per sota del Karolino, permetia esperar un proper i ràpid canvi a la Direccio Geenral de la Vang., pujant en Jordi Juan a substituir el Karolino.

Però no acaba de produirse-

Jordi Juan ja va ser Director Adjunt de la Vang del 2007 al 2009, pero les expectatives de ser nomenat Director General no es compliren i marxà del Grup per anar-se’n a Spanair. 10 anys desprès torna com a Vicedirector.

En Jordi Juan es l’ùnic alt directiu de la Vang., que va formar part de l’equip professional de l’Observador (desprès de passar pel Periodico i su Pais, es clar). Té molt bones referències i experiència en tots els mitjans de premsa on ha treballat, i té mes prestigi professional propi, que endolls politics.

Ja comentarem mes endevant, en altres notes, la vàlua, pels fets publicats i per les tertulies televisives que sovintegen els nomenaments del Karolino. El retorn de Jordi Juan no fou ben vist pel Karolino, of course, i comença a tremolar la cadira d’en Carol.

I recordar també el rapidssim i patètic allunyament de Jordi Barbeta, redaccio cap de política a la Vang, que havia vingut de l’Avui, que el juny 2014 es foragitat de cop i volta, fent-lo anar a Washington amb 2 dies d’antel.lacio. Aixo es la direccio estalinista i cruel de Marius Karolino.

I els resultats economics baixen i baixen i segueixen baixant.

Adjuntem un retall de premsa sobre els exercicis 2015 i 2016.
” ACTUALIZADO: 20/07/2017 03:11
El Grupo Godó cerró el 2016 con un beneficio de 4,5 millones de euros, una cifra bastante inferior a la que obtuvo en el ejercicio 2015, 9,8 millones.

Unos números negros que han quedado empañados por las cuentas que arroja ‘La Vanguardia’, cabecera principal de la editora. El diario que dirige Màrius Carol acabó 2016 con casi un millón de euros de pérdidas (-905.019 euros) frente a las ganancias de 2015.

I els exercicis 2017 i 2018, amb tota seguretat, han anat pitjor, amb les baixes de vendes, audiències i publicitat dels diaris en paper i el deute acumulat pel Canal 8-TV, accelerat i augmentat fortament per la fallida experiència de la participacio en la programacio de la productora de Josep Cuní, caríssima. Son 30 milions d’euros acumulats en pèrdues per 8TV.

Nomes l’evolucio creixent d’audiencia i de publicitat de RAC1, permeten reduir les pèrdues dels diaris i de la televisio del Grup.

Es l’economia, imbècils, diguè en Clinton.

Es el tancament en l’espanyolisme militant, que us fa perdre simpatia, i clientela, sense aturador, entre els 2,5 milions de votants sobiranistes.

AIxò es el que esteu aconseguint, Karolino i superdirectius del Grup Godo.

No us queixeu, us ho heu guanyat amb la vostra pèrdua d’independència i d’objectivitat.

Pinten bastos, per a la Vang. si no hi ha un copernicà canvi de rumb, naturalment i ràpida.

En seguirem parlant, es clar.

Andreu Serra –
La Vall d’Aran. ,
4-juny-2019

Altres articles sobre Màriues Carol.
1)-‘La Vanguardia’ y el referéndum o Màrius Carol no es Kapuscinski, Manuel Trallero (periodista durant molts anys a la Vang)-Cronica Global,4/3/2017 – FORÇA INTERESANT

2)-Marius Carol, impostor , Jordi Galves, Vilaweb, 11/2/2015- https://www.vilaweb.cat/opinio_contundent/4230816/marius-carol-impostor.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *