Sospites de la Guardia Civil -Fakes papers

Sospites de la Guardia Civil -Fakes papers

Com mes va més, apareixen en els media (diaris i television) sotmesos voluntàriament als Fake News i al 155, libels que son titulars com “La Guardia C ivil sospita que…….bla bla bla”).  Una autèntica porqueria.  La Guardia Civil, per començar, ni sospita ni prova ni afirma res de res.

Es un anònim de la Guardia Civil, això de la “sospita”?

Mai es diu ni es publica que qualsevol informe té sempre un autor, persona fisica, responsable de l’informe, si es informe, o s fake news.

Pepito Perez, tinent de la GUardia Civil sospita? o es Juanito, l’emerit? O son els mateixos que van assassinar a Lasa i Zabala? O es el General Galindo? ó es el Director General de la Guardia Civil, Sr. Jose Manuel Holgado. nomenat a dit pel Ministre de l’Interior del govern Rajoy, també nomenat a dit, Juan Ignacio Zodio?  Es una teoria ,sense proves,d’un número de la Guardia civil que va habitar  dies i setmanes al Piolin?

Mentre no es difongui qui es responsabilitza de la presumpta “sospita”, es pur fum, porqueria, no es cap informacio, no es cap fet, no es cap “indici”, es  un “anònim”, i la Guardia Civil no està autoritzada a emetre anònims ni els mèdia a publicar-los.

Claredat, primer, i responsabilitat, amb noms i cognoms.,previament. No anònims, que sempre son descartables penalment.

Si jo sospito que un vei de l’escala es un atracador, sense cap prova, sense cap,indici, sense cap element objectiu, per pur desig personal revanchista o voluntariista, es evident  que si presento una denúncia, m’aplicaran a mi el delicte de denúncia falsa.  Un jutge pot acceptar indicis, proves, encara que desprès es provi que són fake’s, amb un responsable de les proves o indicis, no pot acceptar anònims, com tampoc pot acceptar “sospites”.

Ens segueixen enganyant. Segueixen amb el “a por ellos”, sense cap prova, segueixen amb l’odi indiscriminat contra els catalans pel simple fet de ser catalans, segueixen escampant elements subjectius,i anònims, per escampar la por. Nosaltres no som d’eixe món, digué el poeta. Ni ho som, ni en volem ser.

Per acabar, recordar  els sinònims del  “sospecha:”segons els diccionaris castellans: creencia, suposición, conjetura, presentimiento, presagio, desconfianza, recelo, aprensión, previsión, suspicacia, escrúpulo, prejuicio, presunción, temor, preocupación, malicia, celos

Potser “malícia” es el que explica milllor  les “sospites de la Guardia Civil”, o Prejudici.   En cap cas una “sospita”i més si es anònima,  es cap indici, ni cap prova, ni cap element considerat en el dret penal dels estats democràtics i no dictatorials.

Copio d’una gran penalista: “La sospecha policial, o la categoría amiga de “olfato policial”, han sido históricamente cuestionadas desde posiciones garantistas por fundar un derecho penal de autor —y no de acto—, avalar la vigencia de un estado de peligrosidad sin que exista delito, estar contra los principios fundamentales de un estado de derecho y habilitar numerosos casos de violencia policial.”  Un estat de dret que sigui garantista NO ACCEPTA SOSPITES, NOMES ACCEPTA INDICIS O FETS, PERO MAI SOSPITES.

Andreu Serra, 16 febrer

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *