Ruta Orígens del Vi

 

Programa en pdf  #RutaOrígensVi

La Ruta dels Orígens del Vi és una activitat única al territori que marida l’arqueologia del vi i el patrimoni cultural, la gastronomia i la vitivinicultura. La primera wine route sobre els orígens de la vinya i el vi al Penedès.

La recerca arqueològica de la vinya i el vi ha experimentat un avenç substancial durant els darrers anys. Diversos projectes de recerca arqueològica al Penedès i a Catalunya han posat a la llum dades científiques que certifiquen la seva mil·lenària tradició vitivinícola.

La primera Ruta dels Orígens del Vi, visita el jaciment de la Font de la Canya i el Centre d’Interpretació DO Vinífera d’Avinyonet del Penedès, com a exponents dels inicis de la vinya i el vi durant la fase pre-ibèrica (segles VII-VI aC); el jaciment de la la Ciutadella ibèrica de Calafell, com a exemple de la difusió i la consolidació durant l’època ibèrica (segles V-III aC); la visita al Celler Avgvstvs Forvm, situat a prop del pas de la Via Augusta, ens transportarà a la vinya i el vi a l’època romana (segles II aC – III dC).

Una experiència per conèixer els primers 1.000 anys de la història de la vinya i el vi al Penedès.

Dia: Dissabte 22 de setembre 2018

més informació: www.arqueovitis.com

entrades: www.enoturismepenedes.cat